Neon Palais Wedding la Palatul Stirbei

Ilinca | 26 October 2020

 Nunta noastră

”De ce te agiți atât de mult cu organizarea nunții?”

”Nu aș pierde niciodată atâta timp pentru o nuntă!”

Sunt doar câteva replici pe care le-am tot auzit de la prieteni în cele câteva luni în care am organizat, amânat și organizat din nou nunta. Răspunsuri am cu sutele și cele mai multe au legătură cu respectul față de invitați. Pentru că am fost la nunți la care ne-am simțit trasi în piept, eu și Sebastian ne-am promis că vom organiza o nuntă cu suflet, nu doar o nuntă la care vii, primești cinci feluri de mâncare, nu ai pe ce muzică dansa, îți pierzi o noapte și pleci acasă. Și mai e încă un motiv! Lumea a început să uite, dar nunta este despre o zi care să reflecte povestea noastră de iubire, o zi pentru care merită să te pregătești din plin.


Despre voi

Cristina, 25 de ani, reporter de știri, former “Bridezilla”

Sebastian, 27 de ani, antreprenor, fomer “Excel Wedding Guru”




Tema nuntii
Neon Palais Wedding sau nuntă la palat cu accente neon – așa am rezumat noi tema nunții. Ne-am dorit un contrast între greutatea istorică a Palatului Stirbey si puterea digitalului pusă în practică prin video mapping. Ideea accentelor neon vine de la proiecțiile de lumini pe care ni le-am dorit atât de mult integrate în evenimentul nostru. Am vrut ca invitații să se bucure și de un stop de artă. Proiecțiile de lumini au fost create special pentru eveniment de Mihai Matei de la MMVisual. Multe idei au venit și de la echipa Wedding Details, care s-a ocupat de organizarea întregului eveniment. Elementele mele preferate din toată nunta, statuile vopsite în culori neon, au fost idea Andrei, una dintre fondatoarele Wedding Detail. Am cumpărat busturile de la un meșter și apoi, eu si Sebastian le-am vopsit.






Locația

Am ales Palatul Stirbey fără să documentăm prea mult lista locațiilor. Am ales-o pentru că, de când intri pe porțile palatului, parcă ești într-o altă lume. Ne-a plăcut și pentru că într-un singur domeniu găsești parcare, capelă, zeci de hectare cu pădure și nu mai ești nevoit să pui pe drumuri invitații dintr-o parte în alta. Pandemia ne-a adus și un factor pozitiv. În contextul epidemiologic, reprezentații palatului au permis pentru prima dată desfășurarea unui eveniment privat chiar în fața palatului. De obicei, evenimentele la Palatul Stirbey au loc în pavilioane, săli sau pe peluze.







Muzica

Ne-am dorit extrem de mult să ne îndepărtăm de clișeele muzicale pe care le tot auzim la nunți. Ne-am dorit să avem muzică pe care noi și prietenii noștri să putem dansa. Și asta s-a întâmplat datorită echipei de la Urban Events. I-am ales pe ei, la recomandarea Wedding Details și nu putem proceda mai bine. Pe langa DJ Woddy, am ales două voci extraordinare care au câstigat Vocea României: Julie Mayaya și Bogdan Ioan. Finalul a fost și mai dinamic cu percuționistul Peejay Vincent.








Dansul mirilor

Am amânat dansul mirilor până la lăsarea serii pentru a profita de moment ca să surprindem invitații cu aprinderea video mapping-ului pe fațada palatului. Am dansat, fără coregrafie, pe Lovelytheband – Broken. 






Momente 

De când am început organizarea, ne-am dorit să le facem o surpriză părinților. Împreună cu Despa Films am realizat un clip în care eu și Sebastian le-am mulțumit părinților și le-am spus ce simțim. S-a lăsat cu lacrimi!




Mâncare și băuturi

Chef Antonio Passareli a gândit un meniu special pentru gusturile noastre. Am avut combinația perfectă de brânzeturi pentru început, apoi butterfish, rață și, cu toată inovația, nu am vrut să ne lipsim de sarmale. La desert, chef a făcut faimosul său tiramisu. Am avut și eclere personalizate de la Grace Couture. Tortul a fost realizat de Andreea Moldovan de la Livrez Fericire. 






Invitațiile

Designul invitațiilor a fost creat de la zero de Sorana de la Wedding Details, care ne-a ajutat și cu ilustrații persoalizate. Chiar dacă printasem deja sute de invitații înainte de pandemie, în cele din urma, le-am trimis doar online.






Rochia

Rochia a fost creată de atelierul Parlor. Am ales Parlor pentru atenția la detalii, materialele fără cusur și pentru că mă identific cu liniile lor drepte. 







Costumul mirelui

Sebastian și-a găsit croiul perfect, simplu și elegant, la Yves Saint Laurent. Fitting-ul și cămășile au fost făcute aici, în România, la Tudor Tailor.





Decorul

La capitolul decor, a fost o desfășurare de forțe, pe care a pus-o în practică Maison Dadoo. Am dus mai departe tema pusă la punct împreuna cu echipa Wedding Details și am combinat, pentru mese,  tacâmuri aurii, cu forme din ciment, unele colorate în neon și multe lumânari. La intrare, invitații au intrat printr-un culoar de crengi, ca să ajungă la cabina foto cu lumini neon si la photo corner-ul din globuri retro și greenery. Perimetrul a fost închis cu plante uriașe atent alese de Alina de la Plamier Shop, pentru a crea intimitatea de care noi și invitații aveam nevoie. 







 


Sfat pentru viitoarele mirese

Pregătiți-vă pentru un roller coaster de decizii, de schimbări și de neprevăzut! Știu că acum în pandemie probabil toate cuplurile au nervii întinși la maximum de la atâtea anulări, gândiți la rece și luați-vă toate măsurile sanitare! Nimic nu se compară cu sentimental că au trecut 14 zile de la eveniment și niciun invitat nu s-a îmbolnăvit. Asta a fost cel mai important pentru noi! 





Fotografi Octav Ganea si Gigi Vasile
Și alți furnizori extra Cabina Foto Amelie
Make-up Ema Uta
Hair George Cozma 


Spune-ne părerea ta!

Trebuie să fii logat ca să poți adăuga comentarii.

Urmărește-ne

Ești în căutare de inspirație? Articole, sfaturi, idei, poze și o întreagă comunitate te așteaptă. #nuntacrunta

nunta crunta postare blog apreciata