Cununie civilă & Jurăminte într-o nebunie de pampass

Ilinca | 21 October 2020

Cristina & Sebastian, iulie 2020



Despre voi

Cristina, 25 de ani, reporter de știri

Sebastian, 27 de ani, antreprenor


Tema cununiei

Ca pentru toți cei care ar fi trebuit să se căsătorească în 2020, și pentru noi, planurile inițiale au început să cadă ca piesele de domino. Noi ne-am logodit la finalul anului 2019 și am vrut să facem cununia și nunta cât mai repede, ca să nu treacă entuziasmul de care eram copleșiți. Să așteptăm doi ani, cum se întâmplă cu alte cupluri, ni se părea de atunci nefiresc de mult. Așa că, în doar două luni, am decis să facem cununia civilă în Italia, la o vilă de vis pe Lacul Como, care ar fi trebuit să aibă loc în aprilie 2020. Într-un timp record, Sebastian reușise sa organizeze alături de un wedding planner italian întregul eveniment, de la bilete de avion pentru 50 de persoane, cazare, decor, meniu și echipe de filmare. Dar, a venit pandemia și ne-am resemnat.


După câteva luni în care am refuzat să ne gandim la ce ar trebui sa facem, am primit un telefon salvator de la Alexandru de la Maison Dadoo. Alex ne-a dat speranța că putem să ne îndeplinim visul și aici în Romania și ne-a cucerit cu o vilă spectaculos de simplă, pe malul Lacului Snagov.

Deși la începutul anului aș fi ales o nuntă ”all white”, cred că toată așteptarea mi-a dat curaj să încerc mai mult. Am gândit un concept de a îmbina pampass-ul cu flori colorate care să iasă în evidență din verdele crud al vegetației de pe Lacul Snagov.



Locatia

În linii drepte și în comuniune cu natura, vila cu ieșire la Lacul Snagov ne-a plăcut pe loc. Rar am văzut în România o construcție care să arate firesc și să pună în evidență natura. Am ales-o fără să stăm pe gânduri, desi știam ca trebuie să suportăm toată logistica, de la tacâmuri, mese, scaune și până la toate echipamentele necesare unei bucătării în aer liber.





Momente



Ne îngrozea gândul să mergem la starea civilă, să stăm un minut în fața ofițerului și asta să fie tot. Așa că, am pus la cale momente prin care să simțit cu adevărat că celebrăm relația noastră. 

Ceremonia jurămintelor a început cu cuvinte pentru invitați, pentru părinții și nașii noștri. După care, eu și Sebastian ne-am spus unul altuia ce simțim. 



După ce atmosfera s-a mai dezmorțit, câtiva prieteni și familia au ținut toast-uri. Cu toții am ieșit din zona de confort, dar am rămas cu replicii de care ne vom aminti toată viața.



Dansul mirilor

Nu am luat cursursuri de dans, nu am avut coregrafie, nu am repetat înainte. Doar am dansat pe Hobo Johnson – Mover Awayer așa cum am fi făcut-o în mod normal. În rest, muzica a fost din era noastră. L-am rugat pe DJ să se țină departe de melodiile pe care le tot auzim la nunți. 



Mancare si bauturi

Cei de la Spoonful au gătit live și a fost extraordinar. Am avut creveți, mini burgers, vită cu trufe, burrata, paste și foarte multe alte preparate.

De mixology s-a ocupat bartender Claudiu Văcăruș. Claudiu a transformat barul în punctul de atracție al serii cu băuturi surprinzătoare și cocktail-uri personalizare pentru fiecare invitat.





Invitațiile

Pentru ”save the date” și invitații am avut doar variante electronice. Am folosit poze din momentul cererii în căsătorie.


Rochiile

Mi-a fost imposibil să aleg o singură rochie. Inițial, încă de când organizam cununia în Italia, am ales doua modele de la Loulou de Brand, pe care designerii de acolo le-au adaptat pentru personalitatea mea. Loulou este atelierul din Romania la care am întâlnit cel ridicat nivel de profesionalism. Negreșit, la fiecare proba am avut parte de sfaturile unui designer, unui stilist și asistent. Rezultatul a fost peste așteptări.





Pe ultima suta de metri, nu m-am putut abține să nu aleg cea de-a treia rochie, un model în două piese.



Costumul mirelui

Sebastian a vrut de la început un costum negru, simplu. Și-a găsit croiul fresh pe care și-l dorea dupa o rundă de probe în Londra, la Givenchy.



Decor

De decor, cât și întreaga organizare s-a ocupat Maison Dadoo. Pentru partea de ceremonie, ne-am dorit un culoar de pampass si arcade asimetrice. Am avut și o zona de lounge cu doua canapele și un corner de vaze de flori, unde invitații s-au putut relaxa și admira lacul. Și la mese, pampass-ul a fost îmbinat cu plante atent alese înainte. Datorită lumânarilor, pe seara atmosfera a fost foarte cozy.














Sfat pentru viitoarele mirese

E greu să dau sfaturi privind organizarea pentru că sunt de părere că fiecare eveniment trebuie să oglindească personalitatea fiecăruia. Nu există o rețetă unică. Pe mine m-a ajutat faptul ca am ales furnizori cu care să simt ca am o conexiune și care să lucreze în ritmul meu, adică alert. Așa s-a întâmplat cu Maison Dadoo, care a reușit să organizeze totul în mai puțin de o lună și jumătate.

Un sfat aș avea totuși privind pandemia și evenimentele. Așteptați-vă la ce este mai rău! Fiți pregătiți să amânați, fiți flexibili și gata de acțiune în orice moment!




Wedding planning: @maisondadoo
Fotografii: @ganeao si Gigi Vasile
Rochii: @loulouthebrand
Costum mire: @givenchyofficial
Mancare: @spoonful.ro
Bauturi : @claudiuvacarus
Makeup: @emauta
Hair: @cozmageorge


Spune-ne părerea ta!

Trebuie să fii logat ca să poți adăuga comentarii.

Urmărește-ne

Ești în căutare de inspirație? Articole, sfaturi, idei, poze și o întreagă comunitate te așteaptă. #nuntacrunta

nunta crunta postare blog apreciata