Jurnal de mireasă - nuntă în pandemie

Ilinca | 01 August 2020

De la inceputul pandemiei am realizat ca nunta mea nu va fi asa cum am sperat initial. Cu trecerea timpului s-au nascut o serie de intrebari legate de nunta. Ar trebui sa o aman sau sa ma adaptez restrictiilor? Cum va fi o nunta in pandemie?


Avand in vedere ca toate miresele care urmau sa se casatoreasca anul acesta treceau prin aceleasi probleme, am inceput sa caut ajutor si inspiratie pe grupurile de pe Facebook. Asa am intrat in contact cu grupul ”Jurnal de mireasă - Bride to be” si cu Alexandra Elly Nemțoiu-Tilibașa(Elly Nemțoiu), care a documentat pe grup si pe blog experienta ei de mireasa in anul 2020. Nu am putut rezista sa nu ii pun cateva intrebari pe care le puteti descoperi mai jos.


Buna Elly, ne poti spune cateva lucruri despre tine?

Salut și mulțumesc pentru invitație. Sigur, sunt specialist în marketing online și organizator de evenimente de peste 15 ani, însă până anul acesta nu am organizat nunți. Am coordonat în schimb câteva zeci de nunți în ultimii ani. Datorită touch-ului personal și a faptului că eu consider nunta un eveniment intim și personalizat pentru miri, am considerat util să nu intervin în organizarea evenimentelor de acest fel, dar cu mare plăcere am dat o mână de ajutor câtorva cupluri pentru coordonarea programului din ziua nunții. În urmă cu 4 ani am organizat chiar și câteva workshopuri dedicate mireselor, iar de atunci cochetez cu ideea lansării unui ghid complet de nuntă pentru miri. Un proiect care este în curs de lansare și pe care l-am reînviat la începutul lunii aprilie 2020, atunci când am realizat că-mi voi organiza propria nuntă în plină pandemie. M-am gândit că pot veni în ajutorul altor mirese aflate în aceeași situație ca mine. Astfel a luat ființă grupul de facebook - ”Jurnal de mireasă - Bride to be” și am dat start unei serii de episoade cu întâmplări personale în ”Jurnalul de mireasă” pe blogul meu. În prezent mă bucur să fiu citită de peste 500 de mirese pe zi.


Ne poti povesti putin despre voi doi? Cum v-ati logodit si de cat timp planuiti sa va casatoriti?

Desigur, la finalul lunii ianuarie, la aniversarea celor 5 ani de când ne-am cunoscut am decis că anul acesta punem de-o nuntă. Nu ne-am logodit și nici nu am fost cerută în căsătorie, pur și simplu așa ne-am gândit noi doi într-o seară la un pahar de vin. I-am sunat pe viitorii nași (2 perechi) și le-am dat vestea, apoi am făcut o vizită ambelor perechi de părinți. La jumătatea lunii februarie am stabilit conceptul de nuntă și bugetul și ne-am apucat să căutăm o locație care să ne poată fi un partener de încredere în aventura noastră. Am selectat online 3 locații, le-am vizitat, iar cea de-a treia a fost câștigătoare.


Unde erai cu pregatirile pentru nunta atunci cand a inceput pandemia?

Tocmai semnasem de 5 zile contractul cu locația, când la TV s-a anunțaț pandemia. Noi nu ne-am panicat și nici nu am fost afectați. Am luat lucrurile treptat și am stat optimiști. Încă de la început, stabilisem o dată pentru cununia civilă și religioasă și o altă dată la distanță de 2 săptămâni pentru petrecerea de nuntă.


Care au fost optiunile la care te-ai gandit cand ai realizat ca nu poti face nunta asa cum ai planuit la inceput?

Nu ne-am gândit niciodată că nu vom putea face nunta așa cum am plănuit-o. Am fost conștienți de la început că nu există nuntă perfectă și că diverse lucruri pot fi altfel decât ne imaginăm noi chiar și fără pandemie. Am setat că vom merge mai departe cu pregătirile și că ne vom adapta din mers. Am reușit să găsim soluții la tot. Și ne-am făcut toate cumpărăturile exclusiv online cu livrare la ușa. Ținutele noastre, verighetele, accesoriile, totul achiziționat online. 


Ce te-a facut sa continui organizarea nuntii pentru anul acesta?

Când mă gândesc la nuntă, mă gândesc la scopul principal al acesteia. Și anume uniunea dintre două persoane care se iubesc. Acest scop nu poate fi îngrădit de nimeni și de nimic. Noi voiam să ne căsătorim și ne-am căsătorit, chiar la începutul lunii iulie.


Cum a fost petrecerea burlacitelor in pandemie?

Am trăit cea mai frumoasă experiență. O petrecere superbă, alături de prietenele mele, pe malul mării. A fost o surpriză, eu până în ziua plecării nu am știut unde mergem și nici ce aveau pregătit pentru mine. Am realizat o ședință foto pe plajă, la apusul soarelui, mi-au pregătit o serie de cadouri și mi-au scris fiecare dintre ele câte o scrisoare. A fost emoționant să le citesc pe toate la întoarcere. Seara am petrecut pe plajă, am dansat și am așteptat răsăritul. A fost ceva ce nu-mi imaginam posibil anul acesta. Întreaga poveste se regăsește pe blog.


Am citit pe blogul tau ca ati reusit sa va casatoriti. Felicitari! Ne poti povesti despre cum a fost?

Mulțumim, a fost de vis, foarte scurt și intens. Multe emoții, am râs tot timpul. Am început ziua foarte relaxați și am reușit să ne menținem așa până a doua zi dimineață. Am petrecut alături de rude și câțiva prieteni apropiați care au reușit să-și plănuiască acest city break moldovenesc. Am avut sarmale și tort, am dansat, chiar și hore. Ne-a luminat luna plină toată seara și ne-am simțit extraordinar.


Ce masuri ati luat pentru a va asigura ca invitatii sunt in siguranta?

În primul rând trebuie să menționez că am invitat doar familia foarte apropiată, cu care intrăm în contact des. Știam exact cine vine și de unde. Este totuși un eveniment privat, ne cunoaștem și ținem unii la alții, deci cu toții ne-am gândit la sănătatea celor apropiați. Din punct de vedere logistic, am făcut o multitudine de lucruri, ba chiar am investit o sumă destul de mare pentru a putea respecta cu strictețe regulile impuse de autorități pentru perioada respectivă. Atât camerele pentru cazare, cât și spațiile utilizate au fost dezinfectate cu 24 de ore înainte. Am închiriat mese, astfel încât să putem așeza câte 4-6 persoane la fiecare masă. Am închiriat veselă și tacâmuri. Mâncarea s-a gătit la fața locului, optând pentru angajarea unui bucătar chef, un ajutor de bucătar și un chelner. Am amenajat locuri destinate dezinfecției și spălării pe mâini. Sper că nu omit ceva, dar am ținut să fim precauți și să oferim un cadru safe tuturor. 


Cum ati organizat petrecerea? Ce compromisuri a trebuit sa faceti?

Petrecerea de cununie a fost una tradițională românească, am purtat ținute cu motive tradiționale, iar invitații au purtat ie. Am organizat totul ca la carte, urmând toți pașii esențiali de planificare nuntă. Și ne-am ținut de bugetul inițial, în acest fel am reușit să evităm cheltuieli extra. Nu am făcut compromisuri. Nunta nu este un compromis.


Planuiti sa organizati o petrecere mai mare atunci cand totul va reveni la normal?

Petrecerea de nuntă a fost deja amânată de 3 ori, drept urmare nici nu am trimis încă invitațiile. Urmează acum la început de august să luăm o decizie de anulare sau amânare, dar nu știm sigur care va fi hotărârea aleasă.


Ce sfaturi ai pentru o mireasa care inca nu s-a hotarat daca sa faca nunta anul aceasta sau nu?

Nunta trece foarte repede și cred că e bine să te bucuri de fiecare clipă de emoție, nu să stai stresat pentru detalii. Sfatul meu este să ia o decizie în funcție de ceea ce simt ei amândoi despre nuntă. Cununia este importantă, petrecerea poate avea loc oricând. Nu uitați niciunul dintre voi, care este scopul principal al nunții. 



Elly si sotul ei la sedinta foto dupa nunta


Spune-ne părerea ta!

Trebuie să fii logat ca să poți adăuga comentarii.

Urmărește-ne

Ești în căutare de inspirație? Articole, sfaturi, idei, poze și o întreagă comunitate te așteaptă. #nuntacrunta

nunta crunta postare blog apreciata