DARUIESTE BUCURIE - o poveste cu flori si despre flori

Anamaria | 29 January 2020

Povestea acestui articol incepe in atelierul plin de flori al Cristinei si Alexandrei – prietenele noastre de la ”Dăruiește bucurie!”. Am venit sa discutam cu ele putin despre flori, cum le alegem si cel mai important cum alegem echipa de floristi pentru marele evenimente.


1. Pentru inceput am dori sa va cunoastem mai bine, povestiti-ne putin despre voi si despre proiectul ”Dăruiește bucurie”:

Putem spune că ne definim  prin 3 lucruri: implicare, pasiune si iubirea pentru frumos. Suntem absolvente de doua facultati diferite, medicina veterinara si drept, insa pasiunea pentru flori o avem inca din copilarie. Talentul il avem de la bunicii nostri, lucru pe care am incercat  sa-l slefuim in timp invatand cum sa ne comportam cu florile, cum sa le atingem, cum sa le mirosim. Inceputul a fost greu, dar am reusit sa ne gasim menirea si am fost curajoase sa incepem propriul business. Acum ne dam seama cat de implinite suntem atunci cand ne vedem clientii fericiti si plini de entuziasm încredințându-ne sarcina de-a le transforma cea mai frumoasă zi din viața lor într-una de basm.


2. Ca florist cum iti place sa fi abordata de miri? Care sunt informatiile cu care acestia ar trebui sa vina la o prima intalnire cu tin

Ne-ar placea ca mirii nostri sa ne abordeze cu toata increderea ca noi vom face tot ce este posibil ca evenimentul lor sa fie asa cum isi doresc, sau mai bine spus asa cum si-l imagineaza. Putem fi contactate de cei interesati atat online, prin intermediul paginilor noastre de socializare @daruiestebucurie, precum si telefonic. Informatiile cu care acestia ar trebui sa vina la o prima intalnire cu echipa noastra  sunt la tipul evenimentului: nunta/ botez, daca isi doresc un anumit tip de flori, ce tip de flori putem folosi, stilul preferat (boem, natural, texturat, vintage), precum si locatia in care va avea loc evenimentul. Ne-ar placea ca mirii sa aiba o idee despre cum si-ar dori sa arate evenimetul lor. Ii incurajam pe miri sa consulte diferite site-uri, acestea fiind o sursa de inspiratie iar pe baza imaginilor alese putem discuta si intelege mai bine ce isi doresc. 


3. Cum iti alegi miri ? Cum sfatuiesti miri sa isi aleaga floristul?

Primul sfat este sa aleaga cu inima. Nu alegeti un florist pe baza unor criterii (cel mai des criteru intalnit a fost acesta: cel mai scump, cel mai bun), ci va mai putem da un pont pentru ca si noi am trecut prin aceasta perioada, alegeti floristul care la prima intalnire v-a facut sa va simtiti in largul vostru, v-a facut sa credeti ca toate dorintele voastre legate de flori se vor materializa, v-a facut sa nu mai aveti rabdare pana la ziua nuntii si sa fiti fericiti cu alegerile voastre.


4. Care sunt tendintele noului sezon?

Stim deja ca toti mirii doresc sa-si puna amprenta asupra propriei nunti. Noi nu suntem neaparat de acord ca o nunta sa se faca conform tendintelor, ci asa cum simt si au visat de o viata ca va arata. Nuntile cat si botezurile sunt personale si nu exista eveniment care sa se potriveasca tuturor, toata lumea isi doreste ceva diferit, fie ca este vorba de rochie, restaurant sau flori.  In ceea ce priveste insa tendinta anului 2020 in materie de flori am observat ca sin ce in ce mai multe viitoare cupluri sau chiar viitori parinti aleg aranjamente sauvage, usor dezordonate, lejere, naturale ca si nuante.


5. Cum alegem decorul floral? Exista un element central care dicteaza intreg decorul? 

Florile pe care noi le alegem sunt tin cont de personalitatea sau dorintele miresei. Orice fel de floare poate fi potrivita in orice stil de aranjament. O importanta aparte trebuie acordata si salii unde va avaea loc evenimentul remarcandu-se ca si stiluri: glamour, vintage, sauvage, etc. Astfel in functie de aceste criterii se va realiza i idee de ansamblu pentru ca intre buchet si aranjamente sa existe o sinergie, un concept unitar.


6. Care ar fi alternativele pentru o mireasa careia nu ii plac florile, dar totusi are o sala eleganta?

Noi tinem foarte mult la discutiile cu viitoarea mireasa pentru a ne putea da seama cat mai mult de personalitatea ei. Sincere sa fim nu credem ca exista fata care sa nu iubeasca florile, insa daca vom intampina si astfel de persoane, sala se poate aranja astfel incat sa-i evidentieze stilul. Dar cum orice are o rezolvare florile pot fi inlocuite de ce nu cu aranjamente gastronomice. Ne place sa integram fructe sau chiar dulciuri printre flori. Dar avand in vedere ca mireasa nu-si doreste deloc flori, ar fi o adevarata provocare sa realizezi aranjamente doar din fructe si dulciuri, iar pentru a da totodata o nota eleganta putem integra diferite tipuri de lumanari, candelabre.


7. De ce ar trebui sa tina cont mireasa cand isi alege buchetul de mireasa ( cand alege florile / forma/ culorile)?

Cand vine vorba de buchetul de mireasa trebuie sa ne gandim ca acesta va fi unul dintre cele mai importante accesorii. Atunci cand cauti buchetul de mireasa trebuie sa-ti raspunzi singura la urmatoarele intrebari: Ce culoare imi place? Ce floare imi place? Ce stil ma reprezinta? Insa pe langa toate aceste aspecte, in alegerea perfecta a buchetului de mireasa e bine sa mai tinem cont si de: sezonul in care are loc evenimentul, tipul rochiei de mireasa, tema nuntii si implicit locatia. De asemenea, pentru ca noi sa va putem propune cea mai potrivita optiune a buchetului de mireasa, ne puteti arata  2-3 imagini care va plac ca forma si nuante iar restul detaliilor le discutam impreuna.


8.   Cum ati reusit voi sa va remarcati pe piata? Care e punctul vostru forte?

DARUIESTE BUCURIE este o poveste frumoasa inceputa de ceva vreme si care se transforma usor, usor in business. Cred ca ne evidentiem prin stilul nostru natural, lejer, texturat, boem, precum si prin capacitatea noastra de a incerca sa ne mulam dupa cerintele celor care apeleaza la serviciile noastre. De fiecare data incercam sa facem posibile toate dorintele clientilor care intra in povestea noastra de basm.






Comentarii

Alexandra


https://floria.ro/buchet-de-mireasa-poveste-roz/ Livrare in doua ora, calitate excelenta. <3


10 Februarie 2020

Spune-ne și tu părerea ta!

Trebuie să fii logat ca să poți adăuga comentarii.

Urmărește-ne

Ești în căutare de inspirație? Articole, sfaturi, idei, poze și o întreagă comunitate te așteaptă. #nuntacrunta

nunta crunta postare blog apreciata