”A diamond is forever !”

Anamaria | 25 July 2019


Acum câțiva ani am fost rugată de un prieten să îl ajut să îi caute prietenei lui inelul de logodnă- nu pentru că sunt eu specialistă ci mai mult pentru că avem cam același număr la inel și da avem și gusturi similare. 


În timpul căutărilor am aflat că există o tipologie pentru inelul de logodnă: aur alb sau galben cu o singură piatră a cărei montură iese în relief și bineînțeles piatra este diamant. Am fost foarte surprinsă de această informație și l-am întrebat de unde știe toate aceste detalii. Foarte mândru mi-a spus că a citit mai multe articole înainte să începem căutările. Cu greu am reușit să îl conving că totul este doar marketing pur pentru că nu există o tipologie a inelelor de logodnă deși dacă colindăm bijuteriile 98% din inele așa zise de logodnă urmăresc acest tipar. 


Vă spun și vouă ce i-am spus lui: inelul de logodnă cât și verigheta sunt bijuterii care se poartă zi de zi de aceea în opinia mea ar trebui să îndeplinească mai multe criterii:

  • Să exprime personalitatea celei care îl poartă și să se potrivească cu stilul ei - fiți curioși și observați cu atenție care sunt modelele de inele purtate de o domnișoară a cărui stil este unul elegant mai tot timpul față de o domnișoară cu înclinații spre casual sport sau vintage. 
  • Să se potrivească cu mărimea mâinii - oricât de frumoase ar fi inelele cu pietre mari în momentul în care sunt puse pe mâini mici s-ar putea să le pălească strălucirea 
  • Să fie comod la purtare - un inel cu piatră mare sau cu urechiușe de prindere a pietrei prost șlefuite ar putea să deranjeze sau să agațe. 



Chiar dacă s-a înrădăcinat ideea că nu poți cere mâna unei fete fără diamant aș vrea să spun că nu este adevărat. DA, este foarte drept că diamantul este considerat cea mai prețioasă piatră și are o durată de viață foarte mare sugerând astfel că iubirea este veșnică și neprețuită, dar tot ce contează este iubirea dintre voi. Îmi aduc aminte cu zâmbetul pe buze de soțul meu care anul trecut a venit la mine și mi-a spus stânjenit că trebuie să îmi înlocuiască inelul de logodnă, iar eu foarte surprinsă l-am întrebat de ce? Și parcă rușinat îmi spune: pentru că nu are diamant. Diamantul nu aduce fericirea și nici nu sporește iubirea care vă leagă.


Voi știți că în antichitate inelul de logodnă nu exista? El a apărut undeva prin evul mediu și în general avea piatră reprezentativă zodiei miresei. Mai târziu aceste pietre au fost înlocuite cu pietre prețioase, iar în anul 1947 cei de la DE BEERS au făcut o campanie de marketing prin care își doreau să crească vânzarea inelelor cu diamante deoarece tocmai ce se descoperise o mina mare de diamante în Africa de Sud. Sloganul campaniei a fost ”A diamond is forever” venind să identifice inelul cu diamante cu cererea în căsătorie. Campania a avut un succes fulminant reușind să schimbe percepția a generații întregi. 


Știți care a fost cel mai neobișnuit inel de logodnă pe care l-am văzut până acum? Poate nu mă veți crede dar un cuplu tare drag mie s-au logodit acum vreo lună, iar el a cerut-o folosind o fașetă de plastic..da da ..o fașetă … dar a contat gestul, momentul ales și cel mai important iubirea dintre ei. 


COncluzia mea este: domnilor nu așteptați să găsiți inelul perfect și credeți-mă pe cuvânt nici nu va fi cu supărare dacă inelul nu are diamant atâta timp cât iubirea voastră e pură, iar domnișoarelor apreciați gestul nu bijuteria. 


Vă las mai jos un filmuleț în care veți afla originea inelelor de logodnă și de ce purtăm verigheta pe inelarul mâinii stângi. Sper să nu vă supărați că e în engleză dar din păcate nu am găsiți informații la fel de interesante în română:




Spune-ne părerea ta!

Trebuie să fii logat ca să poți adăuga comentarii.

Urmărește-ne

Ești în căutare de inspirație? Articole, sfaturi, idei, poze și o întreagă comunitate te așteaptă. #nuntacrunta

nunta crunta postare blog apreciata