Păstrați-vă calmul și bucurați-vă de ziua nunții - Wedding Plannerul este aici

Anamaria | 21 June 2019

Suntem în plin sezon de evenimente fiecare având o poveste de spus- povestea de dragoste dintre doi oameni. Dar oare cum poate o nuntă să spună o poveste? Poi așa simplu: prin toate amănuntele care îi caracterizează pe miri armonizate cu grijă. Pentru o astfel de poveste se lucrează în general minim 6 luni pentru ca totul să fie așa cum însurățeii au visat. 

Această poveste văzută prin ochii invitaților este un eveniment reușit sau mai puțin reușit, însă din persepectiva mirilor este un proiect amplu care implică resurse variate. Sunt miri care se pricep și gustă fiecare moment al pregătirilor, le face plăcere să pregătească mici detalii cu mâna lor, dar sunt și aceeia pentru care totul e un stres major și dacă mai adăugam și lipsa de timp s-ar putea să avem o problemă. 

Ce facem în acest caz?

Sfatul meu: apelăm la un wedding planner. Pentru că știu că este un concept destul de nou pentru piața Timișoreană și nu numai hai să povestim puțin despre ce face un wedding planner și de ce e indicat să apelăm la unul. 



Într-o joi după masă am băut o cafea și am povestit despre acest subiect cu Gabriela Goia- wedding planner cu o experință de aprox 5 ani care are o poveste frumoasă. Este de formare inginer în domeniul IT unde s-a profilat pe management de proiect. Când a venit vremea să spună DA și-a planificat evenimentul în cele mai mici detalii având experiența managemntului unor proiecte complexe. Astfel a descoperit că o pasionează foarte mult domeniul nunților și timpul este o noțiune abstractă în momentul în care planifică nunți. Și uite așa prietenii au fost încântați de nunta ei și au urmat evenimente ale prietenilor și s-a dus vorba. 

Primul lucru care am întrebat-o pe Gabi a fost: Ce este și ce face un wedding planner? Iată și răspunsul: 
Wedding plannerul este persoana foarte bine organizată, inventivă, spontană, atentă la detalii, care ghideaza un cuplu (uneori și întreaga familie implicată în organizare) să ia cele mai bune decizii de-a lungul planificarii nuntii. Acesta încearcă să afle tot ce iși doresc viitorii miri de la ziua cea mare și face tot posibilul să le îndeplinească dorințele. 

Rolul unui wedding planner este:
de a consilia şi îndruma mirii în tot procesul de organizare
de a găsi cei mai potriviți furnizori în funcție de dorințele, stilul şi bugetul lor şi de a lua legatura cu aceştia
de a participa la întâlnirile cu furnizorii şi de a-i ajuta pe miri să pună întrebările importante şi relevante
de a organiza întregul eveniment în funcție de nivelul de implicare solicitat de miri
de a le dezvălui toate ”secretele”
să se gândească la absolut toate detaliile şi să caute o rezolvare pentru problemele întâmpinate pe parcursul organizării
de a stabili şi a respecta bugetul
de a coordona evenimentul efectiv

În acest context am simțit nevoia să facem puțină lumină între două roluri ce pot și ușor confundate: ”wedding plannerul” și ”wedding coordinator-ul”. Primul se ocupă de organizare din faza de planificare până în ziua nunții, iar dacă mirii își doresc le conduce din umbră și ziua marelui eveniment, pe când cel de al-2 lea va coordona evenimentul doar în ziua cea mare. Din punctul meu de vedere partea cea mai grea este cea de dinaintea nunții, care dacă este bine organizat cu toate detaliile puse la punct marele eveniment ar trebui să decurgă fără probleme, dar bineînțeles este opțiunea fiecărui cuplu. Și cum spunea și Gabi – „pentru a putea fi un bun wedding coordinator trebuie să fie mai întâi wedding planner”.



Oare de ce e recomandat să apelăm la serviciile unui planner?

Motivele sunt nenumărate, am listat mai jos cele care ni s-au părut relevante și care sper să vă ajute dacă luați în calcul colaborarea cu un specialist:
economisiți timp si bani
aveți mai putin stress inainte si in timpul nuntii
primiți sfaturile pretioase de la o persoană cu experiență
alegerea celor mai potriviti furnizori conform cu cee ace vă doriți de la nunta voastră
fiecare detaliu este bine planificat și pus în practică plus că se și urmărește implementarea lui 
pentru a putea savura atat ziua nuntii cat si planificarea acesteia
Pentru a lua deciziile corecte

Iar dacă tot am vorbit de colaborare sigur vă întrebați care sunt tarifele : ca la orice furnizor există pachete și bineînțeles costul variază în funcție de implicarea solicitată și de amploarea evenimentului.

În final am rugat-o să vă dea un sfat prețios: ” Dacă vă simțiți stresați, copleșiți, nu știți de unde să începeți apelați cu încredere la un wedding planner. Este unul din cel mai importante evenimente din viața voastră, și ar fi pacat sa nu-l puteti savura asa cum trebuie.”




Spune-ne părerea ta!

Trebuie să fii logat ca să poți adăuga comentarii.

Urmărește-ne

Ești în căutare de inspirație? Articole, sfaturi, idei, poze și o întreagă comunitate te așteaptă. #nuntacrunta

nunta crunta postare blog apreciata