Nașii de cununie - o alegere pentru toată viața

Anamaria | 24 August 2018

Sursă: https://www.breslo.ro/item/ceas-personalizat-handmade-pictat-manual-cu-mesaj-nasi-1917733

În momentul în care ne-am hotărât că ne vom căsători eram primul cuplu din toate cercurile noastre de prieteni deciși să facem acest pas. Așadar de la început ne-am pus problema: cum ne vom alege nașii de cununie? 

Pentru noi a fost o alegere dificilă pentru că ne doream pe cineva care să fie trecut prin viața de familie dar totuși să fie destul de apropiat de vârsta noastră pentru a ne putea întelege frământările, problemele, alegerile și deciziile, cu care să putem întreține o relație pe termen lung. Totodată eu îmi doream o nașă cu care să pot vorbi deschis, fără inhibiții. Nu doream să luăm deloc în considerare situația financiară.

Noi nu am ținut seama de tradiție care spune că  nașii mirilor sunt urmași ai nașilor părinților sau nașii de botez și astfel am început prin a întocmi o listă cu acele cupluri la care ținem foarte mult sau pe care le respectăm foarte mult. După cum vă spuneam, nu puteam să ne uităm printre prietenii noștrii așa că am optat să ne uităm în familie și cercul de prieteni apropiați ai părinților. 

O altă decizie importantă pe care am luat-o a fost să avem o singură pereche de nași. Vă veți întreba poate de ce ? Ei bine din raționamente foarte practice: Preferam să clădim și să menținem o relație profundă cu o pereche de nași care mai apoi să ne boteze și copiii decât să ne chinuim să construim ceva pe jumătate cu 2 perechi. Nu e greșit nici cu mai multe cupluri, mai ales dacă vreți să respectați tradiția unor locuri, însă aveți în minte mereu că se așteaptă să fie cinstiți la fel - Voi reveni mai încolo cu un post în care voi detaila îndatoririle voastre ca fini precum și îndatoririle nașilor. 

Sursă: https://ro.pinterest.com/pin/554857616587712989/

Îmi place să cred că lucrurile în viață se întâmplă cu un scop, iar oamenii nu îi cunoaștem la întâmplare, în special pe cei cu care simțim o conexiune imediată, așa ca un click. La fel s-a întâmplat și cu nașii noștrii. Eu i-am cunoscut în prima vizită pe care am făcut-o la părinții soțului meu- o vizită neplanificată, care avea menirea să ne protejeze de furtuna de afară. Fiind sezon de campionat mondial, pe teresa socrilor erau adunați mai mulți prieteni de familie, iar prima doamnă cu care am schimbat câteva cuvinte în acea seara a fost chiar NAȘA și a fost ca și dragostea la prima vedere. 

Pe parcursul timpului am observat că nașii sunt o familie foarte apropiată de socrii, o familie care îl îndrăgeau foarte mult pe soțul meu, o prezență plăcută și care se asemănau foarte mult cu tipologia noastră de cuplu: el calm, calculat, răbdător, iar ea exuberantă, impulsivă, copilăroasă împreună formând un cuplu colorat, plin de viață, greu de trecut cu vederea. 

Și uite așa după frământări și analiză a situației am hotărât să îi rugăm să ne devină părinți spirituali. A fost un moment tare emoționant atât pentru noi, care stăteam cu sufletul strâns că poate nu acceptă, cât și pentru ei care au fost luați prin surprindere. 

E foarte adevărat că nu ne vedem săptămânal dar la evenimentele importante suntem toți împreună, luăm cine în familie, am fost și în călătorii împreună și cel mai important simțim că am mai câștigat o pereche de părinți, ceea ce ne face foarte bogați. 


Comentarii

Ana-Maria


Nasii au un rol foarte important pentru tinerii proapat casatoriti. Ei trebuie sa le lie o a foua familie, sa le fie parinti spirituali dar si prieteni pentru toata viata, de aceea trebuie alesi cu sufletul https://atelieruldebrodat.ro


15 Ianuarie 2022

Spune-ne și tu părerea ta!

Trebuie să fii logat ca să poți adăuga comentarii.

Urmărește-ne

Ești în căutare de inspirație? Articole, sfaturi, idei, poze și o întreagă comunitate te așteaptă. #nuntacrunta

nunta crunta postare blog apreciata