Social media - ajutor de nădejde în organizarea nunții

Anamaria | 07 May 2019

Photo Source: https://ro.pinterest.com/pin/322922235754003089/

Social media este tot  mai prezentă în viața noastră și oricât ar fi de blamată că ne transformă în zombie, dacă o folosim cu cap eu consider că ne ușurează viața foarte mult.


Acum 5 ani când mi-am organizat propria nuntă, fenomenul nu era atât de răspândit, sau nu eram eu atât de familiarizată cu el. Oricum, și în prezent rămân plăcut impresionată de cât de multe informații ne oferă Facebook, Instagram, Pinterest sau câte blog-uri pe teme de nuntă există, în special în afara țării. E drept că nu toate amănuntele unei nunți românești pot fi găsite pe social media, însă cu siguranță există un izvor de inspirație nemărginit. 


In această perioadă derulăm un chestionar atât pentru viitoare mirese, cât și pentru foste mirese: link chestionar.


Una din curiozitățile noastre a fost care sunt canalele social media pe care le folosesc sau le-au folosit miresele pentru a-și organiza nunta. Am fost surprinși să aflăm că Pinterest ocupă detașat primul loc, dar până la urmă nu e de mirare deoarece acolo găsiți cea mai mare bibliotecă de articole/poze legate de aproape toate aspectele ce țin de nuntă: de la vestimentație, decor, flori, verighete, până la modele de tool-uri care să vă ușureze organizarea, idei pentru detalii deosebite și ceea ce îmi place mie cel mai mult la Pinterest este că pot să îmi creez diverse board-uri în funcție de ce pin-uri salvez și mă pot întoarce oricând să văd ce am salvat. Este acel canal media în care nu e necesar să interacționez cu alte persoane pentru a-mi extrage informația sau nu e nevoie să îmi umplu lista de prieteni doar ca să pot beneficia de anumite informații. Da, știu, sună puțin antisocial chiar dacă e considerată social media - dar uneori mă simt atât de bine să fiu online și totuși fără a socializa. Mă gândesc că v-ați dat seama că Pinterest este favoritul meu. 


Uitându-ne mai departe în chestionar am aflat că vine din urmă puternic Facebook, iar aici meritul major îl au grupurile de mirese în care descoperiți o comunitate care oferă informații din proprie experiență și furnizori care își promovează serviciile și produsele. Ceea ce nu îmi place însă, uneori chiar mă deranjează, este modul în care unii oameni reacționează la anumite întrebări, punând la zid prin atitudinea lor pe cei care le adresează. Pe mine de foarte multe ori aceste reacții m-au descurajat în a mai scrie, însă le urmăresc pentru că îmi doresc să ajut alte mirese prin informațiile și experiența acumulată în acești ani în care am ajutat la organizarea mai multor nunți. Pe de altă parte, vă sfătuiesc totuși să filtrați bine întrebările adresate pe grupuri pentru a evita situații penibile și totodată în momentul în care adresați o întrebare pregătiți-vă sufletește să primiți atât de multe opinii încât să vă îngreuneze decizia mai degrabă decât să o ușureze. De aceea vă încurajez ca unele sfaturi să le căutați mai mult printre prieteni și familie decât pe grupurile de Facebook


Top 3-ul este încheiat de Instagram. Nu vă povestesc multe despre această rețea socială pentru că deși e tot mai populară, mie nu îmi e prietenă. Da, urmăresc destui oameni și la rândul meu sunt urmărită, însă este o rețea bazată pe content vizual (poze și videos) care ajuta doar ca inspirație, asta dacă știi pe cine să urmărești pentru a găsi content de calitate, că poze sau videos cu câini, pisici sau mâncare sunt o grămadă. 


Ce am observat că nu se utilizează prea mult sunt blog-urile axate pe tematici de nuntă sau teme conexe (beauty, fashion). E foarte drept că în spațiul online românesc nu sunt foarte multe blog-uri pe această temă, însă în afară este o adevărată industrie, iar bloggerii fac bani frumoși. Vă încurajez să citiți și să urmăriți astfel de blog-uri deoarece vă vor ajuta să găsiți acea notă de originalitate pe care să o dați evenimentului vostru urmărind tradiții și obiceiuri din alte colțuri ale lumii. Dacă nu știți de unde să începeți căutările, vă las aici un top al celor mai urmărite 100 de blog-uri de nuntă din întreaga lume:

https://blog.feedspot.com/wedding_blogs/


Mie personal îmi place foarte mult 

https://www.weddingwire.com/

https://www.stylemepretty.com/


Vă mai las aici câteva pentru inspirație:

https://www.blossomingbride.com/

http://www.brideandtonic.com/

https://www.pninatornai.com/


Ce am descoperit eu navingând pe aceste blog-uri este că nunta este o industrie și în alte țări și că se investesc foarte mulți bani și în alte țări, nu numai la noi, însă până la urmă tot ce contează este ca cel mai important eveniment din viața oricărui cuplu să iasă așa cum l-au visat. 


Am scris mult și poate am aberat, însă mesajul pe care voiam să îl transmit e acela că vă încurajez să găsiți acele canale media care vă oferă informația de care aveți nevoie, în formatul care vă place, nu vă fie  teamă să căutați inspirație și în mediul online internațional, dar nu uitați că cele mai bune sfaturi vin mereu de la cei apropiați, iar cea mai bună inspirație e în voi. 


Spor la pregătiri și căutări! :)


Photo Source: https://ro.pinterest.com/pin/155303887179922082/


Spune-ne părerea ta!

Trebuie să fii logat ca să poți adăuga comentarii.

Urmărește-ne

Ești în căutare de inspirație? Articole, sfaturi, idei, poze și o întreagă comunitate te așteaptă. #nuntacrunta

nunta crunta postare blog apreciata