Pantofii de mireasă - între confortabil și spectaculos

Anamaria | 10 April 2019

Photo Credits: Studioul de fotografie

M-am tot gândit săptămâna aceasta cu ce subiect aș putea să vă surprind și mi-a sărit în ochi o postare pe instagram cu o pereche de pantofi de mireasă super glamour. Mesajul acelui post era: "Singurele accesorii de care ai nevoie uneori sunt pantofii". Foarte frumos spus și foarte adevărat, dar cu câteva condiții:
- Să ți se potrivească cu rochia de mireasă
- Să îți vină bine pe picior 
- Să fie comozi

Ultima condiție este din punctul meu de vedere cea mai importantă. Știi de ce? Pentru că în ziua nunții vei avea de stat în picioare destul de mult, vei avea de dansat și vei merge mult în ei. Este o zi în care pantofii îți vor fi cei mai buni prieteni timp de minim 12 h dacă nu mai mult. Așadar hai să vedem cum alegem perechea potrivită și cu cât timp înainte e bine să îi achiziționezi. 

În primul rând pantofii de nuntă vor fi aleși cam în aceeași perioadă cu rochia pentru că majoritatea saloanelor îți cer ca le a 2-a sau a 3-a probă să mergi cu pantofii pentru a se putea regla lungimea rochiei. Chiar dacă tradițional este ca pantofii de nuntă să fie albi/ ivory / argintii sfatul meu este să fii îndrăzneață: accesorizează-i cu ceva colorat sau chiar alege-i într-o culoare care face parte din tema nunții sau e în consonanță cu ținuta mirelui. Eu am ales să adaug unui model clasic de pantofi de dans o fundiță verde care era asortată cu vesta și lavaliera soțului meu. Automat această alegere a transformat o banală pereche de pantofi într-una chic. Pe lângă accesoriile colorate, de ce nu, poți alege pietre sau dantelă sau satin, orice consideri că te-ar scoate din anonimat, însă nu uita ca pe de altă parte pantofii în general sunt ascunși sub rochie și vor ieși la iveală doar la dans. 

Sursă Photo: pagina facebook Monoshoes

Al doilea aspect de care e foarte bine să ții cont este înălțimea tocului. Aici ai putea să iei în calcul următoarele criterii:
- Dacă ești obișnuită să umbli cu pantofi cu toc și care este înălțimea acestuia în viața de zi cu zi
- Din proprie experiență, dacă ești genul casual care are în garderobă foarte multă încălțăminte joasă, după câteva ore pe tocuri înalte s-ar putea să vrei să omori pe cineva
- Înălțimea partenerului - sună ciudat dar este și mai ciudat ca mireasa să fie mai înaltă decât mirele doar pentru că poartă pantofi foarte înalți - este o părere personală, așadar vă rog să nu țineți cont de ea dacă nu rezonați cu ea

Un al 3-lea aspect ar fi croiul pantofului - e important ca aceștia să îți îmbrace frumos piciorul și să nu te strângă. De croiul pantofilor mai discutăm și în contextul potrivirii cu rochia de mireasă, mai ales dacă aceasta are un croi aparte - de exemplu este specifică anilor 20.


Acum că am discutat de cum și când alegem pantofii pentru nuntă, hai să discutăm puțin despre pantofii făcuți la comandă vs pantofii cumpărați din magazin. Poate v-am mai spus, eu sunt o persoană căreia îi place unicitatea, iar când vine vorba de pantofi am și un număr care se găsește greu (fiind mic) iar la asta mai adaug și un mont care îmi îngreunează mereu alegerile. Așadar, după cum probabil v-ați dat seama vă voi recomanda varianta pantofilor făcuți la comandă. E ideală pentru cele care vă doriți pantofi personalizați, însă nu trebuie exclus din calcul și riscul să nu vă placă sau să nu vă fi comozi cei pe care îi comandați. Așadar e opțiunea fiecăreia cum alege să își procure pantofii, sfatul meu ar fi să îi alegeți astfel încât să îi puteți purta și la alte evenimente. 

Un ultim sfat pe final ar fi să purtați pantofii înainte de ziua nunții pentru a evita orice disconfort pe parcursul evenimentului. Purtați pantofii în casă sau la lecțiile de dans, important este să vă dați seama dacă vă strâng sau dacă vă creează vreun disconfort. 

Și nu uitați, există mereu opțiunea unei perechi de teniși sau balerini atunci când deja oboseala își face simțită prezența sau băutura și voia bună ne înmoaie genunchii. 




Spune-ne părerea ta!

Trebuie să fii logat ca să poți adăuga comentarii.

Urmărește-ne

Ești în căutare de inspirație? Articole, sfaturi, idei, poze și o întreagă comunitate te așteaptă. #nuntacrunta

nunta crunta postare blog apreciata