Costumul mirelui - etalon de eleganță și rafinament

Anamaria | 27 March 2019

Sursă Photo - Galeria Felix Ramiro 

Felix Ramiro este unul din cele mai renumite brand-uri internaționale, specializat în designul vestimentației masculine de mai bine de două decenii. Costume de nuntă cu linii precise si rafinate, colecții de ceremonie cu finisaje impecabile, articole de îmbrăcăminte business și sport cu un design ce pune în valoare tendințele fiecărei zi, sunt doar câteva exemple ale expertizei și adaptabilității la cerințele clienților. 

În această perioadă am avut onoarea de a povesti cu Managerul General Felix Ramiro România - Dna Rodica Costea - despre cum alegem costumul mirelui pentru ziua cea mare și cât de important este aportul unui consultant vestimentar în luarea deciziei. 

Îmi doresc să nu pierd nici un detaliu din discuția purtată, așadar mai jos găsiți întregul interviu.

1. Care sunt reperele după care ne ghidăm atunci când alegem costumul mirelui?
Atunci când un viitor mire trece pragul showroom-ului nostru în căutarea ținutei perfecte, însă nu e hotărât ce să aleagă, consultanții noștri îi ghidează alegerea în funcție de conformație, culoarea tenului și a părului. Acestea sunt decisive pentru alegerea pe care o va face.

2. Cum decidem dacă purtăm sacou normal/ smocking/ frac?
Un costum normal îl putem alege atunci când mirele dorește să refolosească costumul la alte evenimente sau atunci când locația evenimentului nu este foarte elegantă. Smockingul pot spune ca  este preferatul meu, îl recomand cu drag pentru că dă o notă de eleganță aparte ținutei. Smockingul îl recomand tuturor mirilor, iar fracul îl recomand doar persoanelor mai înalte.

3. Este cravata în afara modei? Care sunt criteriile după care alegem papion/ lavalieră / cravată?
Despre cravată nu pot spune că este în afara modei, însă recomand cu încredere ca mirele să poarte un papion sau o lavalieră .Aceste accesorii sunt reprezentative evenimentului și se vor diferenția de ceilalți invitați.

4. Cum accesorizăm ținuta?
Accesoriile sunt foarte importante pentru ținuta mirelui și nu numai. Accesoriile sunt alese în funcție de tema evenimentului. Ne dorim ca la fiecare mire să ne punem amprenta din punct de vedere coloristic ținând cont de tema evenimentului.

5. Este vesta o variantă fiabila la petrecere în locul sacoului?
Cu drag recomandăm mirilor vesta, dar nu în locul sacoului ci pur și simplu vesta este acel accesoriu pe care îl poate purta chiar și la dansul mirilor.

6. Care sunt cei mai dificili miri?
Fiecare mire este unic, așadar pentru stiliștii showroom-ului nostru fiecare reprezintă o provocare și de aceea nu considerăm că avem parte de miri dificili.

7. Cum ajutăm un mire care în mod normal nu poartă deloc costum / ținută elegantă?
Într-adevăr trecerea este mai dificilă, dar nu imposibilă. Aportul nostru în consilierea mirilor fiind maxim ei acceptă cu drag propunerile noastre având încredere în profesionalismul nostru.

8. Care sunt trendurile sezonului?
Sezonul acesta se poartă costumele de mire din materiale cu imprimeuri florale, colorate, mai excentrice, dar doresc să subliniez că foarte puțini miri preferă aceste costume. Felix Ramiro vine în întâmpinarea mirilor cu peste 50 de modele de costume ready to wear, iar pentru clienții care doresc un costum personalizat, unic, avem și partea de made to measure unde oferim clienților țesături de cea mai bună calitate, de la cei mai buni producători din lume. Ca și exemplu putem menționa câțiva producători din gama luxury: Ermenegildo Zegna, Scabal, Dormuil și alții.

9. Ce sfaturi aveți pentru viitorii miri?
1. Exprimă-ți opinia;
2. Nu îți lăsa viitoarea soție să organizeze singură nunta;
3. Joacă rolul mediatorului;
4. Alege-ți tu cu mâna ta costumul de mire.

Sursă Photo - Galeria Felix Ramiro 


Spune-ne părerea ta!

Trebuie să fii logat ca să poți adăuga comentarii.

Urmărește-ne

Ești în căutare de inspirație? Articole, sfaturi, idei, poze și o întreagă comunitate te așteaptă. #nuntacrunta

nunta crunta postare blog apreciata