Tendințele 2019 în ținuta de Ceremonie Viggo by Cătălin Botezatu

Anamaria | 17 March 2019

Photo Source: Viggo by Cătălin Botezatu

Fie că ești personajul principal, fie că ești cavaler de onoare sau simplu invitat, îţi vom prezenta câteva exemple de ţinute pentru ziua, şi respectiv seara mult așteptate. Cum evenimentul la care participi este unic, întotdeauna am încurajat ideea de a investi într-o ţinută potrivită pentru ocazie, care să te facă să strălucești, dar care, în același timp, să aibă, pe termen lung, un loc de onoare în garderoba ta.

Printre tendinţele pentru 2019 se numără croiala slim, reverele ascuţite sau şal, culorile vibrante precum bordeaux, albastru cerneală, violet. Eleganţa costumului la trei piese este titrată de presa de specialitate, această opţiune fiind o variantă sigură pentru ceremoniile din noul an. Tot în 2019, personalităţile îndrăzneţe pot adăuga un pattern floral, de exemplu în textura unui smoching navy. Eficacitatea detaliului este în vogă şi prin contrastele cromatice şi de textură ce conturează subtil ţinuta de mire. Ȋn fond, mantra anului 2019 constă în a pune în evidenţă ţesătura, care poate fi extravagantă sau nu. Desigur, toate aceste trend-uri trebuie adaptate la contextul, locaţia şi tema nunţii voastre.

Nunta Tradițională
Dacă participi la o nuntă care nu impune, în mod imperativ, un dresscode ?black-tie?, îţi recomandăm costumul negru clasic, din trei piese. O variantă discret derivată din clasicul tuxedo, acest gen de costum presupune un sacou într-un singur nasture, cu revere șpiţ de lăţime medie și buzunare cu refileţi fără clapete. De asemenea, este crucial ca acesta sa fie croit pe un tipar slim, care flatează prin șarmul și vigoarea sa. Construit dintr-o ţesătură cu elasticitate naturală, acesta va asigura confortul necesar pentru întreaga noapte petrecută pe ringul de dans. Pentru cavalerii de onoare, îţi recomandăm costumul din două piese într-o nuanţă deschisă sau medie de gri, cămașa albă twill și cravată neagră.

Nunta Formală
Pentru mirele clasic, care va excela prin eleganţă, smochingurile negre sau midnight blue cu revere șal îmbrăcate în mătase sunt, categoric, variantele cele mai înţelepte. Cu detalii din mătase ca elemente de distincţie, acest tip de smoching are un caracter atemporal,
poziţionându-se pe cea mai înaltă treaptă a eleganţei. Cavalerii de onoare pot adopta cu ușurinţă costumul negru clasic din lână stretch sau costumul gri închis din două sau trei piese.

Nunta Outdoor 
Dacă sentimentul de întoarcere la mama natură este unul atât de puternic încât hotărăști să dedici acestuia inclusiv evenimentul tău, atunci îţi recomandăm un smoking burgundy. Chiar dacă nuanţele de maro, verde sau navy pot fi aparent subapreciate, acestea livrează doza de eleganţă ideală pentru o nuntă în grădină, în pădure sau, în general, în natură. Costumul tău nu doar că se va încadra perfect cadrului, ci va deveni o piesă importantă din garderoba ta. Cavalerii de onoare pot îmbrăca un costum contrastant celui pe care tu îl vei alege, din tweed sau dintr-o stofă all season.

Nunta pe Plajă
Din ce în ce mai apreciate, nunţile sărbătorite în bataia brizei sunt o reală provocare în materie de vestimentaţie. Bineînţeles, ţesăturile folosite își spun cuvântul, fiind și cel mai important factor în atingerea echilibrului perfect dintre confort și eleganţă. Astfel, prima recomandare ar fi costumul realizat integral din in, în nuanţe de alb, crem, bleu sau maro. Croit pe măsură, cu un farmec plin de nonșalanţă specific inului, aceasta este alegerea desăvârșită pentru o petrecere de poveste. Optează pentru un sacou unconstructed (adică sacoul acela fără întărituri, fără perniţe de umeri și necăptușit) și simte-te liber să îţi transformi nunta într-o experienţă de neuitat!
Pentru cavalerii de onoare îţi recomandăm costumul din lână lejeră, sub 220 de grame pe metru liniar, bleumarin.

Nunta Casual
Pentru o căsătorie desfășurată într-un cadru mai restrâns, in mijlocul prietenilor și membrilor familiei, îţi recomandăm să fii creativ și să încerci o combinaţie de sacou și pantalon în contrast sau chiar o combinaţie de vestă plus pantalon. De exemplu, un sacou în carouri cu note dominante de albastru și un pantalon albastru royal în contrast este o ţinută care își va atinge cu ușurinţă menirea. Bineînţeles, paleta de culori este la dispoziţia ta.

Experimentează mai multe combinaţii și alege-o pe cea îţi e cea mai aproape de suflet. Acestea sunt doar câteva sugestii care depind si de tematica nunţii tale. Îţi recomandăm ca, indiferent de cât de bine informat ești, să nu renunţi la sfaturile unui consilier vestimentar cu experienţă. 

Pentru mai multe detalii puteți accesa:

www.viggo-tailoring.com
www.facebook.com/viggotailoring/

Photo Source: Viggo by Cătălin BotezatuSpune-ne părerea ta!

Trebuie să fii logat ca să poți adăuga comentarii.

Urmărește-ne

Ești în căutare de inspirație? Articole, sfaturi, idei, poze și o întreagă comunitate te așteaptă. #nuntacrunta

nunta crunta postare blog apreciata