Machiajul miresei - Cum să obțineți ceea ce vă doriți pentru ziua nunții

Anamaria | 21 December 2018

Acesta nu este un articol care să prezinte machiajele de mireasă în trend sau să vă arate modele de astfel de machiaje, ci își dorește mai mult să vă ghideze în alegerea acelui machiaj de nuntă care să vă pună în evidență trăsăturile. Mi-am dorit să abordez acest subiect în acest mod, în special pentru că acest detaliu important a fost unul căruia nu am știut să îi dau importanța cuvenită și am regretat după nuntă. 

Mereu m-am întrebat care este secretul unui machiaj durabil, care să arate impecabil până târziu în noapte: oare să fie produsele profesionale sau experiența make up artistului? Am aflat de la specialiști că nici una nici alta. Trucul este un ten sănătos, îngrijit adecvat, curățat constant, pregătit pentru machiajul din ziua nunții. Cum puteți avea acest ten sănătos? 

Totul devine simplu atunci când aveți lângă voi specialiști care să vă ghideze, așadar hai să începem. 
Dacă sunteți obișnuite cu machiajul profesional atunci cu siguranță aveți deja un  make up artist la care mergeți constant și care deja vă cunoaște tenul, preferințele și stilul. În acest caz totul e mult mai simplu pentru că deja ați trecut testul încrederii și astfel veți fi relaxată că în ziua nunții make up artistul vostru va face minuni. 

Dacă însă machiajul e un mister sau pur si simplu nu vă caracterizează, atunci sfatul meu este să vă pregătiți din timp. 

E indicat să începeți căutările pentru make up artist cu aproximativ 6 luni înainte de nuntă și să purtați cu el/ea o discuție preliminară, la fel ca și în cazul rochiei de mireasă si a coafurii. Make up artistul poate să vă recomande dacă e necesar să faceți tratamente cosmetice, vă poate ghida în demachierea corectă (dacă această practică nu este foarte comună în rutina voastră zilnică). În acest pas este foarte important să aveți lângă voi și o cosmeticiană care să vă facă un program de îngrijire. Un mic secret: nu urmați această rutină doar pentru pregătirea machiajului din ziua nunții, odată învățată cu această ocazie, păstrați rutina pentru că un ten sănătos este mereu un accesoriu fermecător. 

Odată stabilită această etapă în perioadă rămasă până la nuntă, stabiliți data pentru o probă, iar dacă mai aveți și un alt eveniment între timp cu atât mai bine - ocazia perfectă pentru un make up. 

Proba vă va ajuta să decideți împreună cu make up artistul ce tip de machiaj veți aborda în funcție de trăsături, tipul de ten, rochie, coafură, tema nunții. Este momentul în care aveți timp să vă jucați cu culori, în care să spuneți tot ce vă doriți și tot ce nu vă place, dar foarte important e momentul în care e bine să ascultați sfaturile make up artistului pentru ca în ziua nunții să fiți relaxate și încrezătoare că veți arată spectaculos. Un aspect important: în general machiajul de la probă nu va fi finisat. 

Un make up pentru un eveniment vă va ajuta să vă obișnuiți cu purtarea unui machiaj - mai ales dacă nu sunteți obișnuite. Vă va ajuta să vă obișnuiți cu gene, produse de make up pe față (pentru că atunci când nu le folosești zilnic s-ar putea să ai o senzație ciudată cu fond de ten, pudră, illuminator si altele pe față). 

În ziua nunții alocați-vă aproximativ două ore pentru machiaj - oricum cereți sfatul make up artistului și aici, el/ea știe cel mai bine cât durează. Oricum trebuie să luați în calcul că nu contează tipul machiajul ales, durata realizării lui va fi mai lungă decât în cazul un eveniment obișnuit. La început și eu m-am întrebat De Ce? Nu tot machiaj de eveniment este? Tot de la specialiști am învățat că pentru un machiaj de nuntă totul se face mai în detaliu pentru ca în poze efectul să fie High Definition. 

Sper că v-am trezit curiozitatea și interesul așa că hai, fuguța la salon, lăsați-vă răsfățate mai ales că sărbătorile ne bat la ușa, ce prilej mai bun ne trebuie pentru a ne relaxa și pentru a străluci la petrecerile care urmează?

Photo Credit: Studioul de Fotografie


Spune-ne părerea ta!

Trebuie să fii logat ca să poți adăuga comentarii.

Urmărește-ne

Ești în căutare de inspirație? Articole, sfaturi, idei, poze și o întreagă comunitate te așteaptă. #nuntacrunta

nunta crunta postare blog apreciata