Coafura miresei - Un accesoriu de nuntă important

Anamaria | 15 December 2018

Aș vrea să îmi încep articolul de astăzi cu o scurtă istorioară din peripețiile pregătirilor nunții noastre. 

Eram la o săptămână înainte de cununia civilă, iar panica era cât casa deoarece nu mai aveam coafeză. În acele momente mi-a sărit în ajutor o prietenă care mi-a recomandat un salon cochet unde, pe vremea aceea, o programare se făcea în special pe bază de recomandare. Fără ezitare m-am prezentat la salon și am cerut o programare - "coafură pentru cununia mea civilă". În acele momente nu am înțeles expresia uimită de pe fețele celor doi haistyliști prezenți în salon. Norocul meu a fost că provocarea mea a fost acceptată și astfel am strălucit în ziua cununiei civile. 
Acum, după 4 ani jumătate de la eveniment pot spune că a fost o nebunie atât din partea mea cât și din partea Gianinei - cea care a acceptat provocarea și am să vă explic de ce în rândurile următoare. 

Pentru a fi confortabile în ziua nunții și a cununiei civile, când orice mireasă își dorește să radieze, e nevoie de timp pentru a se crea acea legătură și încredere între voi și hairstylist. E foarte importat ca voi să aveți încredere că acele  mâini dibace mereu vor crea coafuri care să vă avantajeze și să fie în concordanță cu stilul vostru, iar hairstylistul are nevoie să vă cunoască pentru a știi cum să facă acest lucru.

E bine de reținut că hairstylistul nu reproduce o coafură după o poză, el ia elemente din ea  însă întotdeauna va creea ceva nou care să vă reprezinte. 

Photo Credit: Studioul de Fotografie 

La fel ca și în cazul alegerii rochiei de mireasă, discuția prealabilă cu hairstylistul este esențială pentru a realiza exact ceea ce vă doriți în ziua cea mare. Vă mărturisesc că eu am realizat cât de important este acest pas și cât de mult contează să ai încredere în hairstylist doar după nuntă. Pe moment am insistat în realizarea unei coafuri pentru care nu aveam neapărat o lungime adecvată a părului. Chiar dacă am primit nenumărate sfaturi și alternative nu am renunțat la ideea mea, iar înainte de dansul mirilor eram în fața oglinzii încercând să revitalizez coafura. 

În cazul în care vă alegeți stylistul special pentru nuntă, încercați ca această discuție să aibă loc cu câteva luni (3 -4 luni) înainte pentru a avea timp:
  • De o coafură pentru un eveniment (nu probă, ci alegeți un eveniment pentru care să fiți aranjate) - ocazie cu care veți vedea cum lucrează, iar hairstylistul va cunoaște mai bine tipologia părului, care îți sunt așteptările, iar voi veți putea spune ce nu vă place. 
  • Stabilirea pașilor pentru pregătirea părului: tratament, tuns, vopsit și cu cât timp înainte veți realiza toți acești pași. Cum nu există o rețetă clară pentru toate tipurile de păr trebuie stabilit împreună ce e de făcut pentru ca în ziua cea mare părul să fie strălucitor cu aspect sănătos iar coafura să reziste până târziu în noapte.
Vă veți întreba de ce nu am menționat proba - pentru că există foarte mulți factori care pot influența coafura din ziua nunții, astfel dacă coafura nu va fi exact ca cea de la probă sunt șanse mari ca nivelul de stres să crească inutil. De aceea precizam mai sus că un eveniment la care să fiți aranjate asemănător cu ceea ce vă doriți pentru nuntă este soluția perfectă. Totodată astfel veți vedea și cât rezistă coafura în condiții de petrecere.

În ziua nunții rezervați destul timp pentru coafor pentru a evita stresul. Pentru mine această parte a fost foarte utilă. Am ieșit din vârtejul evenimentelor care se petreceau acasă și am intrat în spiritul evenimentului simțindu-mă perfect. A fost un timp pentru mine în care cu ajutorul hairstylistei mele m-am relaxat. 

În final, ceea ce m-au rugat mult hairstylistele să vă trasmit este că: în ziua nunții cea mai frumoasă coafură este ceea care vă reprezintă și vă aranjează. Veți fi în centrul atenției și veți radia de fericire dacă vă simțiți bine în pielea voastră astfel optați pentru o coafură care să fie conform stilului vostru de zi cu zi și pe care să o purtați cu lejeritate. 

Photo Credit: Studioul de Fotografie 


Spune-ne părerea ta!

Trebuie să fii logat ca să poți adăuga comentarii.

Urmărește-ne

Ești în căutare de inspirație? Articole, sfaturi, idei, poze și o întreagă comunitate te așteaptă. #nuntacrunta

nunta crunta postare blog apreciata