Valerie Mariage - Alegerea unei rochii de mireasă în salon

Anamaria | 30 November 2018

Sursă photo: Galerie personală Larisa Ivan

Continuăm seria articolelor despre rochia de mireasă, iar de data asta am ales o abordare diferită. Pentru că mi-am dorit ca cele mai bune sfaturi să vină de la specialiști, săptămâna aceasta am purtat o discuție foarte interesantă cu Larisa Ivan- creatoarea poveștii de succes a brandului Valerie Mariage. 
Pentru că nu îmi doresc să pierd nici un amănunt din ceea ce mi-a povestit, mai jos găsiți interviul complet:


1. Care este povestea Valerie Mariage?

Valerie Mariage: Povestea a început în anul 2013 prin colaborarea cu mai multe branduri de renume internațional:
- Pronovias
- Aire Barcelona 
- Allure Bridals
- Un brand importat din China 
În primul an Valerie Mariage a reușit să facă fericite 100 de mirese, iar de la an la an a crescut ajungând ca în sezonul 2018 să fie prezent în viața a 400 de mirese. Ținând cont că în Timișoara au fost aproximativ 1200 de nunți, procentajul de 30% este unul care ne onorează.

2. Cu o experiență de mai bine de 5 ani în Timișoara, cum a supraviețuit brandul Valerie Mariage pe o piață care este tot mai dinamică cu fiecare sezon?

Valerie Mariage: Dacă la început VM era strict un salon care comercializa rochii din colecții internaționale, pe parcursul anilor am realizat că orice mireasă iși dorește să își personalizeze rochia măcar cu un mic detaliu și astfel s-a născut ideea de a avea un atelier de croitorie propriu și de a produce propria linie de rochii de mireasă. Dacă la început aveam o singură croitoreasă care realiza modificări simple (ajustări de mărime, îndepărtarea trenei) ne-am lovit tot mai mult de cereri mai complicate care impuneau trimiterea rochiei în fabrică sau comandarea uneia noi ceea ce făcea timpul de livrare foarte lung. Astfel în 2018 avem în salon doar rochii creație proprie realizate cu ajutorul a 10 croitorese, fapt care ne oferă o versatilitate de neegalat în satisfacerea dorințelor clientelor. 
Cum am supraviețuit ? Prin adaptabilitate la nevoile clientelor noastre și prin recomandările clientelor către alte viitoare mirese. Suntem bucuroși să vedem că piața se dezvoltă pentru că astfel ne motivează să venim în fiecare sezon cu ceva inedit și să ne autodepășim. 

3. Cu o poveste care se dezvoltă de la an la an, ce vă propuneți pentru 2019?

Valerie Mariage: Pentru 2019 ne propunem să ajungem la inima a 1000 de mirese și să deschidem un nou magazin în București.

4. De unde vă luați inspirația pentru colecțiile viitoare?

Valerie Mariage: Fiecare colecție este influențată de dorințele mireselor din sezonul trecut, iar inspirația vine și de pe podiumurile internaționale de modă. Participăm la diferite evenimente din domeniu unde marile case de moda își prezintă colecțiile.

5. Dacă vorbim de inspirație venită din moda internațională, care sunt tendințele sezonului 2019? 

Valerie Mariage: În general mireselor le place clasicul si sunt destul de conservatoare, însă fiind vorba de o parte importantă a modei există și aici tendințe:
- Se poartă culorile pastelate, fără alb pur
- Materiale: dantela cu aplicații 3d 
- Rochii cu franjuri în stil retro
- Rochii care urmează linia corpului

6. Ați observant vreo tendință a stilurilor alese în funcție de grupe de vârstă?

Valerie Mariage: Ce am putut observa noi este că domnișoarele până în 25 -27 ani aleg cu preponderență modele princese sau inspirate din cultura orientală, iar cele care trec de 30 ani optează pentru rochii care urmează linia corpului.

7. Care sunt secretele în alegerea rochiei perfecte?

Valerie Mariage: Nu există secrete ci doar câteva lucruri simple de care trebuie ținut cont:
- Ceea ce ne avantajează ca stil vestimentar
- Ceea ce ne avantajează ca formă a corpului
- Tema nunții
- Perioada în care se desfășoara nunta 

Sursă photo: Galerie personală Larisa Ivan

8. Ce le sfătuiți pe fete când  vin pentru prima dată în salon?

Valerie Mariage: La prima vizită în salon se discută cu viitoarea mireasă pentru a putea descoperii ce îi place, ce nu îi place, dacă are vreo idee legată de cum își dorește rochia de mireasă, iar apoi i se propun spre probă diverse modele de rochii. Pentru cele cărora le este greu să se decidă se poate ajunge și la 10 rochii diferite la prima probă doar pentru a alege ceea ce le avantajează și le pune în valoare personalitatea. 

9. Cât de mult puteți modifica o rochie?

Valerie Mariage: Având în vedere că avem atelierul propriu, iar colecția este creație proprie putem spune că avem posibilitatea să creăm rochii unicat combinând mai multe modele deja existente.

10. Cum se aleg accesoriile?

Valerie Mariage: În salon avem în special accesorii pentru păr. Acestea se aleg în funcție de coafură și încărcătura rochiei. 

11. Pentru probă este nevoie de programare ? 

Valerie Mariage: Da, încurajăm clientele să își facă programare, chiar dacă intră în salon și se uită la modele, pentru a proba e nevoie să se programeze. Ținem foarte mult la această regulă din respect pentru clientele care au deja o programare, dar și pentru că atunci când există programare ne alocăm o oră în care ne ocupăm doar de acea mireasă. O oră în care avem timp să o descoperim pentru a-i putea oferi cele mai bune sfaturi, ca la finalul întâlnirii să plece fericită că a găsit ceea ce căuta, sau cel puțin să aibă o  listă de modele ce i-au rămas la suflet.

12. Cât durează ca o rochie să fie gata?

Valerie Mariage: Durata de execuție este de aprox 3 luni. Sfătuim miresele să înceapă însă căutările cu 6 luni înainte ca să aibă timp suficient pentru a se decide. Pentru fiecare rochie se efectuează între 3 și 5 probe în funcție de complexitate, iar începând de la proba nr 3 mireasă trebuie să vină cu pantofii pe care îi va purta în ziua nunții. Livrarea rochiei ne place să o facem destul de aproape de eveniment ? undeva 2 săptămâni înainte -> pentru a ne asigura că mireasa are dimensiunile finale. Din cauza stresului și a oboselii unele mirese se îngrașă puțin altele slăbesc și astfel ne dorim să evităm orice modificare după încheierea rochiei,

13. Care este prețul unei rochii ? 

Valerie Mariage: Prețul se situează între 3500 Ron - 4500 Ron, însă poate varia și în funcție de complexitatea rochiei. În momentul în care o mireasă dorește să combine modele, prețul va fi recalculat în funcție de complexitate, cantitatea de material. 

14. Ce sfat ai vrea să oferi mireselor care acum încep să își caute rochia perfectă?

Valerie Mariage: Un sfat? Cred că din toată experiența acumulată până în prezent cel mai prețios sfat este să nu se lase influențate de nimeni în alegerea rochiei pentru ca astfel vor ajunge să poarte ceea ce au visat sau ceea ce le scoate în evidență personalitatea. Este foarte bine să ceară sfaturi sau să asculte ceea ce le spun mama/ nașa/ prietenele sau chiar consultantul din salon, însă să treacă prin filtrul a ceea ce își doresc, iar asta să primeze. 


Spune-ne părerea ta!

Trebuie să fii logat ca să poți adăuga comentarii.

Urmărește-ne

Ești în căutare de inspirație? Articole, sfaturi, idei, poze și o întreagă comunitate te așteaptă. #nuntacrunta

nunta crunta postare blog apreciata