Alegerea unei rochii de mireasă unicat - Ce trebuie să știi

Anamaria | 24 November 2018

Chiar dacă ați visat din copilărie cum va arăta rochia voastră de mireasă, totuși căutările pot fi o piatră foarte grea de încercare. 

Săptămâna aceasta am povestit cu fetele de la SisDesign despre cum ia naștere o rochie custom made pentru voi, bazat pe ce vă doriți și inspirată din personalitatea voastră.

Nu aș vrea să credeți că ceea ce urmează este o pledoarie pentru rochiile custom, deși mărturisesc că sunt o mare fană a unicității. Rochia mea nu a fost făcută la comandă, însă la momentul acela a fost ceva diferit pentru tradițiile românești. Cred în unicitate pentru că este ceea ce ne definește ca personalitate. 

Așadar hai să vedem unde începe povestea: de cele mai multe ori originile sunt în visele fiecărei mirese și începe să prindă viață la prima discuție cu cei care vor realiza rochia. La această discuție aveți ocazia să dați frâu liber imaginației: povestiți ce pasiuni aveți, care este stilul vostru vestimentar de zi cu zi, care este tema nunții sau stilul nunții ( tradițional, glamour, vintage). Fiecare aspect al personalității voastre va fi transpus în detaliile rochiei perfecte. Fiind o rochie creată doar pentru voi, fiți totuși flexibile și acceptați și sfaturile designerului, are experiența care vă va ajuta să străluciți în ziua nunții.  La această discuție puteți merge cu poze ale unor rochii care vă plac, însă folosiți acele modele doar ca repere, niciodată o rochie custom nu va fi exact ca în poze. 

Sursă Photo -  SisDesign

După ce creatorul a strâns toate informațiile, trece la treabă pentru a realiza schița rochiei. Împreună cu schița, va propune și materialele care vor fi folosite. Este foarte important să spuneți dacă sunteți sensibile la anumite texturi sau nu vă plac anumite materiale pentru a putea fi excluse. Odată cu schița și propunerea de materiale vine și prețul rochiei. 

E bine de reținut că prețul depinde de mai mulți factori: 
  • Calitatea materialelor alese
  • Cantitatea de materiale
  • Complexitatea rochiei
Cu acest amănunt în minte, e bine să țineți cont că: 
  • În momentul în care solicitați un preț pentru o rochie doar pe baza unei poze, acesta va fi estimativ, pentru a vă ajuta să știți dacă se încadrează în bugetul vostru sau nu
  • La finalul discuției preliminare designer-ul poate doar să estimeze costul rochiei, cel final venind după cum spuneam și mai sus în urma schiței și a propunerii materialelor

Dacă schița este ok pentru voi, creatorul intră în atelier. Urmează probe, aproximativ 2-3 în funcție de complexitatea rochiei. Ultimele probe se fac doar cu pantofii pe care îi veți purta în ziua nunții pentru a se stabili lungimea ideală. 

Sursă Photo -  SisDesign

Pentru a avea timp să stabiliți toate detaliile, este foarte bine să vă programați o discuție preliminară cu atelierul unde hotărâți să vă faceți rochia cu vreo 4 luni înainte, iar dacă nunta voastră este în plin sezon de nunți, poate chiar 6 luni. 

Pentru mine fiecare rochie spune o poveste despre cine o poartă, așadar cu cât este mai personalizată cu atât reflectă mai bine unicitatea femeii. Îmi place foarte mult modul în care fetele de la SisDesign descriu ceea ce fac ele: 
"Sculptează o rochie pe trupul unei femei pentru a-i scoate în evidență frumusețea personalității".


Sursă Photo -  SisDesign


Spune-ne părerea ta!

Trebuie să fii logat ca să poți adăuga comentarii.

Urmărește-ne

Ești în căutare de inspirație? Articole, sfaturi, idei, poze și o întreagă comunitate te așteaptă. #nuntacrunta

nunta crunta postare blog apreciata