Muzica la nuntă - Un ingredient de bază

Anamaria | 09 November 2018

M-am gândit mult cum să abordez acest subiect, pentru că muzica poate să transforme un eveniment reușit într-unul spectaculos, însă poate să îl distrugă la fel de repede. 



Așadar hai sa vorbim puțin cum ne alegem muzica și în special cum ne alegem furnizorii. Am ales să vorbesc cu doi DJ de nuntă foarte buni pe care îi avem în Timișoara deoarece cred cu tărie că un DJ bun poate să vă transforme evenimentul într-o petrecere pe cinste atâta timp cât le ascultăm sfaturile și suntem atenți și la invitați.

Dacă în alegerea fotografului sau a ținutei nu e necesar să ne gândim la invitați, când vine vorba de muzică aceștia contează foarte mult, pentru că nu e așa: toată lumea își dorește un ring de dans plin unde lumea se simte bine. Așadar în momentul în care vă gândiți la muzică, faceți un exercițiu de imaginație legat de vârsta medie a invitaților sau % de tineret vs % de persoane la vârsta a 2-a , % de persoane din mediul rural vs % persoane din mediul urban. Aceste numere determină fără să va dați seama ce tip de muzică va fi predominant și va ține invitații pe ringul de dans.

Sfat Important: nu limitați petrecerea la un singur gen de muzică, deoarece invitații voștri sunt diferiți, cu preferințe muzicale diferite. Ascultați de Dj și dați-i acestuia libertatea de a conduce petrecerea în așa fel încât toți invitații să aibă un gen pe sufletul lor. 

Alt sfat Important: Nu excludeți muzica populară, chiar dacă nu sunteți fani, lăsați DJ-ul să aibă și câteva reprize de colaje deoarece cu siguranță veți avea o bunică sau un unchi sau chiar un părinte căruia îi vor unge sufletul aceste melodii. Pe de altă parte dacă vă doriți muzică populară la eveniment, cântăriți bine între Formație și un DJ care să acopere toate regiunile țării din care vă vin invitații. De cele mai multe ori e mai profitabil și chiar mai reușit ca Dj-ul să aleagă melodii consacrate la cea mai înaltă calitate aparținând regiunilor de unde aveți invitați. 

Din discuțiile purtate cu Dj-i am înțeles cât de important este pentru ei să vă cunoască înainte de a vă face o ofertă, de aceea încercați să evitați a le cere oferte telefonic. Stabiliți o întâlnire, luați-vă o ora - 2 ore din timpul vostru și purtați o discuție amplă cu ei deoarece cu siguranță vă vor ajuta să vă alegeți cel mai bun pachet de servicii pe care ei îl oferă. Aceste pachete diferă în funcție de sală, număr de invitați, ceea ce vă doriți voi  în materie de:
  • Fum greu
  • Gheață carbonică
  • Baloane 
  • Artificii 
  • Muzica predominantă pe care se va axa evenimentul - există Dj specializați pe un stil sau pe altul
  • Dacă aveți band sau formație de muzică populară - contează foarte mult dacă DJ-ul trebuie să susțină pauzele band-ului și ale formației, dacă aveți mai multe formații sau band-uri pentru că intervențiile lui sunt mai lungi sau mai scurte
Totodată în cadrul acestei discuții spuneți-le și genurile de muzică care nu vă plac, sau pe care nu le doriți în cadrul evenimentului, astfel ei vor știi ce să evite și cel mai important vor știi dacă e potrivit să dea ascultare cererii invitaților sau nu, în momentul în care se vor cere dedicații sau melodii specifice. 

Drept încheiere vă las să meditați la 2 sfaturi pe care le-am primit din partea DJ-ilor:
1.  "Nu există DJ prost, ci doar unul nepotrivit evenimentului" - așadar exprimați-vă gusturile muzicale deschis, ajutați-i chiar cu o listă de câteva melodii care vi le doriți în cadrul evenimentului pentru a înțelege mai ușor care arie muzicală ar trebui acoperită, dar nu vă limitați doar la acelea (o lista de 15 -20 de melodii e suficient).

2. "Dacă un Dj vi se pare scump, să vedeți cât vă va cost unul ieftin la final" - ca în orice domeniu, serviciile de calitate impun și un preț pe măsură. Nu vă lăsați pradă prețului scăzut, căutați referințe și convingeți- vă că este ce aveți nevoie pentru un eveniment reușit.


Sursă foto- https://www.facebook.com/EventSoundDj784993366/


Spune-ne părerea ta!

Trebuie să fii logat ca să poți adăuga comentarii.

Urmărește-ne

Ești în căutare de inspirație? Articole, sfaturi, idei, poze și o întreagă comunitate te așteaptă. #nuntacrunta

nunta crunta postare blog apreciata