Incepem seria de blog posturi din 2023 in forta cu un subiect ce nu l-am mai abordat pana acum dar sunt convinsa ca este de foarte mare interes: Cocktailurile-> ce si cum combinam, cum alegem un meniu de cocktail-uri pentru marele eveniment.
Cumva am evitat acest subiect pentru ca desi imi place sa le consum nu m-am simtit niciodata destul de stapana pe subiect, dar lucrurile se intampla toate la timpul lor.
Sunt norocoasa sa cunosc unul dintre cei mai buni barmani specializati pe Cocktailuri din Romania cu o experienta de mai bine de 10 ani in Londra, care a creeat brand-ul Silver Shaker si care a raspuns cu entuziasm la apelul meu pentru a scrie un articol impreuna pe aceasta tema.
Vreau sa incep prin a sublinia un amanunt foarte important de care trebuie sa tineti cont in momentul in care alegeti cocktail-urile si pe cei care le fac: ingredientele natural, hand made – fac diferenta in calitatea bauturilor si aici ma refer la : fructele folosite – cele mai bune sunt cele de sezon – dau un gust mult mai bun decat cele congelate, gheata sa fie hand made, sucurile de fructe sa fie natural (chiar hand made) .
E foarte adevarat ca acest amanunt esential, va fi un factor diferentiator la pret insa daca vreti sa va respectati invitatii sfatul meu este sa investiti in bauturi de calitate care sa nu le dea “batai de cap”a 2a zi.
In aceeasi nota cand vine vorba de bautura sfatul nostru este sa urmariti principiu: calitatea nu neaparat cantitate, astfel Silver Shaker recomanda ca meniul de cocktail-uri sa fie compus din 6 - 7 sortimente alcoolice, 2-3 nonalcoolice, 1- 2 variante de Gin&Tonic. Secretul unui meniu reusit sta in echilibrul gasit intre cocktail-urile selectate mai précis : digestive, long, short, dulci , acrisoare.
Eu am fost foarte curioasa sa aflu daca consumam diferite cocktail-uri in functie de momentele nuntii, dar spre surprinderea mea am aflat ca nu exista o ordine, dar devin tot mai apreciate asa numitele “Welcome drinks”- sunt acele cocktail-uri care se ofera invitatilor in momentul in care ajung la eveniment in loc de clasica sampanie. Acestea ar trebui sa fie fresh, efervescente, numai bune sa iti ureze petrecere placuta si distractie maxima. Pentru a completa perfect felurile de mancare alese, meniul de cocktail-uri se pot personaliza, in special daca veti servi mancaruri mai sofisticate. In cazul in care optati pentru meniuri de mancare clasice este totusi indicat sa tineti cont de ce invitati veti avea atunci cand alegeti meniul de cocktail-uri.
Poate va doriti in cadrul evenimentului si un scurt show cu cocktail-uri flambate si sticle in aer, da este de efect insa va spun cu mana pe inima ca tehnica de show nu conteaza atat de mult cat gustul, ingredientele si tehnica de imbinare a aromelor, bauturilor si chiar acele detaliile nestiute de nimeni care va ofera cel mai bun cocktail- stiati ca pentru a pastra savoarea cocktail-ului este indicat ca paharele sa fie tinute la rece? Eu acum am aflat ca acest detaliu poate face diferenta dintre un cocktail bun si unul exceptional.
Daca va stiti iubitori de cocktail-uluri si majoritate invitatilor va impartasesc aceasta pasiune, o ideea foarte ingenioasa de marturii este creerea unui cocktail special pentru voi – cocktail-ul mirilor – ce poate fi imbuteliat in sticlute minuaturi si oferit amintire invitatilor. Silver Shaker va poate ajuta cu acest detaliu unic.
In incheiere as vrea sa va reamintesc sa fiti responsabili atunci cand vine vorba de alcool si sa va bucurati de fiecare moment al nuntii voastre.
Toate poze sunt proprietatea Silver Shaker si pentru mai multa inspiratie urmariti paginile de facebook si instagram Silver Shaker si Silver Shaker Bar .
.
Alătură-te comunității
Ești în căutare de inspirație? Articole, sfaturi, idei, poze și o întreagă comunitate te așteaptă. #nuntacrunta
Blog
Instagram
Facebook
Pinterest
Urmărește-ne
Ești în căutare de inspirație? Articole, sfaturi, idei, poze și o întreagă comunitate te așteaptă. #nuntacrunta