Marturiile - daruri simbolice pentru invitati

Anamaria | 31 August 2022

Am revenit din vacanta si e momentul sa va dezvalui un secret: visul meu prinde contur in fiecare zi- floraria la care visez de cativa ani se va deschide in scurt timp. In acest context am primit zilele trecute niste plantute dragute rezistente la caldura si lipsa de apa, foarte versatile. 

Primul gand care mi-a incoltit in minte: ce marturii frumoase as putea realiza cu ele. De aici si ideea noului articol pe blog. 

Inainte sa va dau mai multe detalii despre plantute si cum se pot transforma in marturii, hai sa vorbim despre ce sunt marturiile, de ce le oferim si in ce pot consta ele. 


Marturiile au fost din vechime un dar simbolic pe care mirii il ofereau si il ofera si acum invitatilor in semn de multumire ca le-au fost alaturi in cea mai importanta zi din viata lor de cuplu. Mai tarziu semnificatia marturilor s-a extinse si inspre ideea de a pastra o amintire de la eveniment sau de a lua o particica din eveniment cu ei. 

Marturiile sunt pana la urma daruri mici, simbolice care ori ii reprezinta pe miri ori au o semnificatie deosebita pentru ei. 



In traditia romaneasca multi ani s-a pastrat cliseul de a oferi un pachetel cu prajituri sau o bucatica de tort, dar daca esti invitat la mai multe nunti/ botezuri in acelasi weekend ce te faci? Esti predispus la diabet, obezitate sau prajiturile sunt sortite gunoiului. Asadar de ce sa nu fim mai creativi si sa inlocuim pachetelul dulce cu mici daruri trainice- iar aici intra in joc aceste plantute dragalase de care va povestea -> plantute suculente care puse in ghivece cu un mesaj de MULTUMESC sunt un dar inedit. 



Alte idei de marturii inedite ar fi:

- Borcanele cu combinatii de condimente care sa oglindeasca felul de a fi al cuplului: spicy, mai dulce, mai sare si piper 

- Saculete / buchetele de lavanda

- Semne de carte cu poze de la nunta / sau cu mirii

- Borcanele cu miere / dulceata


Magnetii si mostrele de bautura in sticule personalizate sunt deja overrate dar mereu in actualitate. 

Ideea este sa nu investiti foarte mult, marturiile sa fie simbolice dar sa va reprezinte. Imi aduc aminte cu mare mare drag de nunta unor fosti colegi de servici unde am primit un saculet inscriptionat cu numele lor si data nuntii. In el am gasit o cutie mica (mostra) de tic tac, o sticluta (mostra) de Jagger, o ciocolatica mica . Tot ce era in saculet era o mostra din ceea ce le placea lor. Acest cadou simbolic mi-a umplut sufletul de o bucurie imensa pentru ca am realizat ca pentru ei aceste marturii nu au fost un simplu cadou pentru invitatii ci au pus acolo o mica parte din sufletul lor- ceea ce este extraordinar. 



Va intrebati poate ce am oferit noi invitatilor nostri la plecare – va spun cu dezamagire ca am oferit traditionala prajiturica si o sticluta de palinca. Nu ma mandresc cu asta, daca as mai face o nunta cu siguranta as schimba asta, dar acum 8 ani jumatate eram atat de novice in acest domeniu incat multe lucruri ar putea fi imbunatatite. 


Va veni la momentul potrivit un blog post in care va voi povesti tot ce as schimba in nunta mea daca ar fi sa mi-o mai organizez inca odata cu mintea si cunostintele de acum.


Toate pozele din acest blog post au fost preluate de pe Pinterest.


Spune-ne părerea ta!

Trebuie să fii logat ca să poți adăuga comentarii.

Urmărește-ne

Ești în căutare de inspirație? Articole, sfaturi, idei, poze și o întreagă comunitate te așteaptă. #nuntacrunta

nunta crunta postare blog apreciata