Tortul si Candy Bar-ul - alegeri cu savoare

Anamaria | 27 March 2022

Savor inseamna SAVOARE, iar dictionarul explicativ ne spune ca SAVOARE inseamna : gust deosebit, ales, placut. 

Asta a fost si senzatia cu care am ramas si eu dupa ce am gustat 2 din cele mai consacrate sortimente ale Cofetariei Artizanale SAVOR. 


Am fost zilele acestea la o discutie tare placuta cu ei pentru a afla tainele alegerii tortului si alcatuirii candy barului. Ce am aflat va v-a surprinde. 

As vrea sa incep insa cu povestea lor : sunt o cofetarie de familie, construita din dorinta de a aduce savoare si a da gust deosebit unor rete clasice. Inspirati foarte mult din cofetaria fratuzeasca au reusit in scurt timp sa se impune pe piata din Timisoara printre iubitorii dulciurilor de calitate. Au ales sa cuprinda in denumirea “Artizanal” deoarece toate sortimentele lor sunt facute manual, cu ingrediente naturale neindustrializate, seriile de productie sunt foarte mici tocmai pentru a putea fi efectuate cu maiestrie de mana cofetarilor de la A la Z. 



Va spuneam ca scopul intalnirii mele a fost sa aflu de la specialisti sfaturi pentru voi- iar cel mai important este ca NU EXISTA O RETETA in alegerea tortului si a candy bar-ului dar totusi e foarte indicat sa urmam cateva recomandari.


Dupa cum subliniam si in articolul anterior Tortul este una din piesele de baza ale nuntii, toti invitatii au ca borna de plecare afisarea tortului, iar intrebari precum: Cum arata tortul? Oare ce gust are? Oare cat e de mare? Se aud de la inceperea evenimentului , sau mai bine spus dupa aparitia mirilor si dezlegarea misterului rochiei miresii. 

Ani de zile am fost obisnuiti cu torturi impresionante, cu multe etaje, figurine de zahar si broderie-trend care nu s-a pierdut, dar incet incet ii ia locul eleganta, simplitatea si minimalismul. Cofetarii Savor ne propun pentru sezonul care se apropie decoruri cu flori naturales au fructi, cu foite de aur comestibila sau chiar torturi “dezbracate”. Pentru torturile cu flori naturale este indicat ca florarii care pregatesc aranjamentele pentru sala si buchetul sa pregateasca si florile pentru tort pentru a fi in ton cu tema nuntii. 



Va veti intreba, oare cum alegem umplutura deoarece exista atat de multe optiuni? Secretul aflat e ca cel mai bine ar fi sa aveti maxim 3 gusturi diferite armonizate astfel inca sa nu se intrepatrunda unul cu celalalt. De aici alegeti ce va place dar tineti cont si de meniul ales: cat e de rafinat sau de incarcat. Cei de la Savor va ofera o gama variata de gusturi, texturi si combinatii care respecta in deaproape cele de mai sus. Pot chiar sa combine gusturi in functie de preferintele voastre. 

I-am intrebat care este recomandarea lor cu privire la machete – acestea sunt indicate pentru nuntile cu multi invitati dar sunt destul de impersonale iar costurile pot sa fie mai mari decat pentru un tort normal, deoarece se platesc atat feliile de tort care se impart invitatiilor cat si inchirierea machetei. 




Daca partea cu tortul a fost destul de usoara, ce facem cu candy bar-ul? Cum il alcatuim? Cat de multe dulciuri alegem? 

E bine sa tinem cont de urmatoarea proportie: un total de 300- 350 gr dulce / invitat din care 150gr sa fie felia de tort. Asadar mai raman 150 – 200 gr de prajiturele care fura ochii si tenteaza invitatii de la momentul intrarii in sala. Oferta cofetarilor Savor contine 10 sortimente de prajituri / mousse-uri care sa va incante invitatii. Practic fiecarui invitat ii va revi aproximativ 3-4 bucati de prajitura din candy bar, asadar cu cat sunt mai putine sortimente vor fi mai multe pentru o persoana. Este important sa aveti un candy bar generos, mergand pe principiu „mai bine mai mult decat sa ramaneti fara dulciuri la mijlocul petrecerii”. Se recomanda ca in candy bar sa inserati si fructe. Dau un aspect deosebit si pot fi alternativa perfecta pentru cei care nu sunt prieteni cu prajiturile dar isi doresc ceva dulce. La ce e bine sa fiti atenti sunt fructele care se oxideaza -> ex: daca doriti sa serviti lubenita aceasta e foarte bine sa fie tinuta in gheata pentru altfel isi schimba atat aspectul cat si gustul. 



La final am lasat o recomandare de suflet: inainte sa alegeti cofetarii pentru evenimentul vostru mergeti si cunoasteti- i pe cei care va vor indulcii evenimentul: cumparati mai multe sortimente de prajituri, comandati chiar tortulete si de ce nu legati o prietenie cu acestia- mai ales cand vorbim de cofetarii mici artizanale. Cunoscandu-i si implicit cunoscandu-va si ei pe voi va fi infinit mai usor sa alegeti cea mai buna varianta a tortului si a candy bar-ului. Sunt cofetarii care practica si preturi preferentiale pentru clientii fideli sau ofera degustari gratuite. 

E bine de stiu ca cei de la Cofetaria Artizanala Savor preiau doar un eveniment / fiecare zi de weekend astfel daca va doriti sa colaborati cu ei e indicat sa mergeti la o discutie si o degustare cam de la inceputul pregatirilor pentru nunta, iar definitivarea discutiilor si incheierea contractului sa fie aproximativ cu 6 luni inainte de eveniment. 

Daca alegeti o cofetarie care are capacitatea de a prelua mai multe evenimente in aceeasi zi e indicat totusi sa va ocupati de acest pas aproximativ cu 3-4 luni inainte de nunta-  cel mai tarziu. 



Asa-I ca v-am facut curiosi? Eu zic sa le faceti o vizita si sa va bucurati de o portie de fericire dulce altfel. 


Toate pozele acestui post fac parte din portofoliul Cofetariei  Artizanale Savor - si isi rezerva toate drepturile de autor


Spune-ne părerea ta!

Trebuie să fii logat ca să poți adăuga comentarii.

Urmărește-ne

Ești în căutare de inspirație? Articole, sfaturi, idei, poze și o întreagă comunitate te așteaptă. #nuntacrunta

nunta crunta postare blog apreciata