Tortul - un moment nu o prajitura

Anamaria | 27 February 2022



Se știe că tortul este una din cele mai așteptate momente din nuntă. Mulți invitați au ca bornă de plecare afișarea tortului. Subliniez afișarea și tăierea lui nu servirea lui. Sunt evenimente la care tortul se afiseaza la miezul noptii iar apoi se intoarce in bucatarie, iar petrecerea isi urmeaza cursul firesc. 



Dar oare de ce e așa de important tortul? Care e semnificația lui?


Tortul miresei are orgini antice si la inceput era o paine facuta din faina fina pe care o manca mirele. In evul mediu invitatii faceau o piramida din prajituri peste care mirii trebuiau sa se sarute- daca reuseau aveau sa aiba multi copii. 


Tortul asa cum il stim in zilele noastre a aparut in Londra sec XVII- XIX cand fiul unui mare cofetar s-a indragostit de fiica patronului sau si pentru a o impresiona i-a facut un tort cu mai multe etaje umplut cu crema si decorat cu dantelarii inspirat de turla Bisercii Miresei din Londra. 


In era Victoriana a inceput traditia cu tortul de culoare alba fiind un simbol al puritatii miresei dar si al bogatiei. Cu cat era tortul de un alb mai imaculat cu atat mai bogatii erau mirii si familiile lor. 


Poate va intrebati ce simbolizarea taierea tortului si de ce impreuna? 


Taierea tortului reprezinta prima voastra sarcina impreuna. Oare stiati ca atunci cand luati cutitul pentru a taia prima felie, cea care ia cutitul in mana este mireasa, iar mirele va pune mana peste a ei. Acest gest sugereaza sprijinul neconditionat pe care mirii si-l vor acorda pe tot parcursul casatoriei.  


Sunt unele parti ale tarii unde tortul este taiat impreuna cu nasii gest care vine sa sublinieze relatia stransa dintre miri si nasi si promisiunea simbolica ca orice incercare le va aduce viata mirii vor fi sustinuti de nasii lor. 


Sursa foto: Studioul de fotografie 


Tortul este nelipsit de la nici o petrecere de nunta sau cununie civila oricat de restransa ar fi aceasta. Mereu se spunea ca acea bucatica de tort pe care o mancati impreuna va va indulcii viata si atunci cand viata va v-a incerca sa va aduceti aminte ca poate fi si dulce. 


In acest post v-am povestit despre traditia si istoria tortului, dar urmariti-ne in urmatorul post cand vom vorbi despre toate detaliile bune de stiut in alegerea tortului si a candy bar-ului impreuna cu  specialisti in domeniul.


Spune-ne părerea ta!

Trebuie să fii logat ca să poți adăuga comentarii.

Urmărește-ne

Ești în căutare de inspirație? Articole, sfaturi, idei, poze și o întreagă comunitate te așteaptă. #nuntacrunta

nunta crunta postare blog apreciata