Pandemia și invitațiile de nuntă

Ilinca | 07 May 2020

Am primit multe întrebări legate de invitațiile pentru nuntă în perioada aceasta. Cum putem schimba invitațiile? Cum să anunțăm invitații dacă data nunții s-a schimbat? Am rugat-o pe creatoarea The Paperlog Design să ne ajute cu aceste întrebări. 


Pandemia denumită COVID-19 ne-a dat peste cap pe toți. Părinții care acum trebuie să lucreze de acasă trebuie să găsească o soluție și să aibă grijă de copii în același timp. Persoanele care au fost nevoite să intre în șomaj tehnic nu au unde să-și caute loc de muncă căci multe firme au scos de pe piață pozițiile vacante. Micile afaceri încearcă să găsească o soluție de adaptare la situația actuală și pe lângă toată nebunia și statul acasă,  cuplurile care aveau plănuite nunțile în primăvara - vara acestui an, au fost nevoiți să le amâne pentru o dată ulterioară.


Virusul ne-a luat prin surprindere, deși se vorbea de el de prin ianuarie la radio, dar nimeni, inclusiv eu, nu m-am gândit că va ajunge să ne schimbe planurile atât de tare. Imediat cum s-a declarat starea de urgență, eu mi-am dat seama, în calitate de furnizor de servicii de caligrafie și de design de invitații de nuntă, că voi fi afectată. Cel mai clar mi-a fost când în prima săptămână aveam o comandă gata de livrare - niște invitații pentru nunta ce avea să aibă loc în luna iunie a acestui an. Totuși, am hotărât să întreb cuplul care este starea lor de spirit. Ei, starea de spirit era încă bună, dar invitațiile nu mai avea rost să le trimit căci nunta, probabil, va fi anulată. La începutul lunii martie era încă incert cât va dura această perioadă. Și uite așa a trebuit să ne gândim la ce variante avem pentru a minimiza costurile.



Eu m-am gândit mult la ce putem face și am hotărât să vă prezint câteva variante ce vor fi alese de cupluri în funcție de buget, de stilul lor sau de tema nunții.


1. Prima variantă este să apelați, din nou, la furnizorul de invitații de nuntă ca să vă creeze un alt model. Eu și aici văd câteva variante, iar alegerea uneia sau alteia depinde de ce ați reușit să faceți cu invitațiile până în momentul declarării stării de urgență:

    -    puteți lăsa același model și doar să schimbați data. Această variantă este posibilă, din punctul meu de vedere doar dacă nu ați reușit să le dați invitaților varianta din acest an sau la cei mai apropiați prieteni. Costurile aici vor fi mai mici, căci veți refolosi plicurile și celelalte accesorii(dacă este posibil) și trebuie să achitați doar costul invitației efectiv și a asamblării acesteia.



    -    Puteți crea o cu totul altă invitație căci se schimbă stilurile, și poate anul acesta au apărut colecții noi ce pur și simplu v-au fermecat. Aici este munca designerului să facă astfel încât invitații, pentru a doua oară, să fie uimiți de rezultat! Costul însă va fi probabil ca la o comandă inițială iar puterea de negociere aici își va arăta roadele.


2. O altă variantă este să creați împreună cu designerul de invitații un cartonaș mai mic ce va fi atașat invitației de nuntă și care va conține doar informația de actualizare a datei și locației dacă este cazul. 


De exemplu această invitație de nuntă a fost realizată din două componente: 1. Invitația propriu-zisă ce conține numele mirilor, nașilor și informațiile de bază, iar pe a doua componentă am pus informații suplimentare(cazare, meniu, etc). Cea de-a doua componentă poate fi utilizată în diferite modalități, în cazul nostru va cuprinde informațiile despre amânarea nunții.


3. Dacă ești o fire creativă și vrei să creezi ceva unic, sau știi vreo prietenă dornică să realizeze invitațiile voastre de nuntă, acum e momentul să încerci această experiență.


Această invitație de nuntă și celelalte elemente adiacente acesteia au fost create în întregime cu ajutorul caligrafiei manuale. Nimic în această colecție nu a fost imprimat digital.


4. Să nu uităm că există și varianta electronică a invitație ce va fi trimisă tuturor invitaților. Dar aici voi știți cel mai bine cât de accesibil este internetul pentru invitații voștri în acest moment.


5. Mai sunt și chestii funny care pot fi realizate. Cuplul de care vă spuneam la început se gândeau să scrie cu un fineliner sau o cariocă data la care a fost amânată nunta și să adauge #corona. Este o modalitate inedită de a lua mai în glumă acest moment.


Ce vă pot spune în final este că alegerea unei variante depinde de voi și cred din tot sufletul că invitații vor fi înțelegători și vor aprecia efortul făcut de voi. Căci toate aceste detalii se pot rezolva și cu un singur telefon. Știm că nici furnizorii, dar nici voi în calitate de cuplu nu ați dorit să ajungeți în situația asta, așa că încercați să negociați dar să nu uitați, că toți avem angajamente și micile noastre afaceri trebuie să supraviețuiască și ele.

Fiți optimiști! Sănătate să avem cu toții, căci aceasta ne va ajuta să ne bucurăm de evenimente frumoase pentru mulți ani înainte.



Spune-ne părerea ta!

Trebuie să fii logat ca să poți adăuga comentarii.

Urmărește-ne

Ești în căutare de inspirație? Articole, sfaturi, idei, poze și o întreagă comunitate te așteaptă. #nuntacrunta

nunta crunta postare blog apreciata