Nunta noastră – Roxana și Rafael

Ilinca | 06 April 2020

Despre noi

Roxana, 27, designer vestimentar

Rafael, 31, inginer IT


Tema nunții

Nuntă boemă și sustenabilă în aer liber, în poiana castelului.


Locația

Castelul Kintzig, Domeniul Lupaș








Muzica

Dj OZ + Trupa Versus live







Dansul mirilor

Moloko – The time is now

Pentru dansul mirilor, pentru a exersa, pur și simplu am dansat în fiecare seară pe melodia aleasă, fără profesor sau lecții de dans. Am vrut să fie un dans foarte personal și să transmitem și celorlalți emoția momentului, mai mult decât să fim atenți la pași de dans și coregrafii stricte.



Mâncare și băuturi

Am gândit foarte în detaliu meniul și, mai mult decât atât, cum să fie servit, astfel încât să minimizăm risipa, dar să fie și suficient. 

Cel mai importat lucru a fost să evităm servirea foarte multor feluri de mâncare înainte de tort, și a niciunul fel după – știm că multă lume momentul tortului ca să poată pleca, dar ne-am dorit să fim atenți și la cei care rămân (și au rămas, cel puțin jumătate dintre ei, încă vreo 7 ore după tort). 

Meniul a constat în aperitiv, supă, fel principal și un bufet cu goulash după tort (care a rămas deschis până dimineață). În plus, tot din rațiuni de food waste, am rugat ospătarii să lase farfuriile mai mult pe mese (nu de puține ori ni s-a întâmplat la nunți să fie servit un fel de mâncare în timp ce dansam, iar pe când reveneam la masă, farfuria era deja luată).

Candy bar nu am avut, am ales să avem un cărucior de înghețată de la Il Gelato di Bruno, un stand cu macarons de la Torten Lauer și unul cu brânză de la Lactate de Torockoi.

Toată mâncarea care a rămas intactă a fost donată asociației Timișoara ‘89.






Invitațiile

Invitațiile au fost făcute integral de noi (inclusiv hârtia și plicurile).

Ne-am dorit ca învitațiile să ofere un indiciu oaspeților despre ce fel de nuntă vom avea (am pus accent pe sustenabilitate, pe o atmosferă relaxantă și nu ne-am ghidat nicio clipă după norme), astfel că am făcut niște invitații din hârtie reciclată de noi (din cartoane și reviste strânse dinainte cu un an), cu semințe de flori pe o parte (pentru a putea fi plantate ulterior) și imprimate, tot de noi, pe partea cealaltă. 

Plicurile au fost din hârtie de calc imprimată cu un design făcut de mine, și în interior am mai adăugat un mic pliant cu toate instrucțiunile și informațiile necesare când organizezi o nuntă în aer liber.




Rochia

Rochia mi-am făcut-o singură, iar pe ea am aplicat floricele croșetate de bunica mea.







Costumul mirelui

Zara


Decorul
Decorațiunile florale au fost realizate de Daniel Berecici de la Daniel’s flowers, iar restul decorului de câtre Amalia, care colaborează cu cei de la Domeniul Lupaș.
Am mai avut câteva elemente de decor pe care le-am făcut sau adus noi: șiraguri de stegulețe din cânepă, rame foto supradimensionale, aparate foto polaroid, hamace, șiraguri de luminițe, panoul cu lista invitaților de la intrare, cutiuța verighetelor.
De asemenea, design-ul pentru papetărie (meniuri, cartonașe cu nume etc) a fost realizat tot de noi.









Sfat pentru viitoarele mirese

Cel mai important sfat pe care îl pot da este ceea ce m-a ajutat pe mine: am organizat totul foarte foarte bine din timp (noi am început înainte cu 2 ani), ca să mă pot relaxa în ziua nunții. 

Eu, personal, pe lângă faptul că am discutat cu toți colaboratorii personal, am făcut și foarte multe liste cu numerele de telefon ale furnizorilor, inventar cu decorul pe care doresc să il am, cum doresc să fie amplasat; am făcut chiar și un plan și secțiuni cu spațiile și cum să arate ele (sunt arhitect de meserie, deci nu puteam să nu mă manifest) și instrucțiuni pentru toți furnizorii – toate astea ca, în ziua nunții, să fiu sigură că toată lumea știe ce are de făcut și să pot să mă distrez în voie.

Ah, și foarte important a fost și faptul că am contractat un organizator care să se ocupe de tot în ziua nunții (plasarea invitațiilor la mese, repartizarea lor pe camere – noi am avut și cazare – și rezolvarea tuturor lucrurilor neprevăzute care pot apărea).




Cu ajutorul:

Castelul Kintzig, Domeniul Lupaș - https://www.facebook.com/NuntaLaCastel/

Dj OZ + Trupa Versus live - https://www.facebook.com/trupaversus/  si https://www.facebook.com/DJOZ01

Carucior cu inghetata - https://www.facebook.com/Il-Gelato-di-BRUNO-352260191862744/

Stand cu macarons - https://www.facebook.com/torten.lauer

Cheese bar - https://www.facebook.com/produselactateTorockoi/

Decor floral - https://www.facebook.com/Daniels-flower-design-534569136619372/


Poze de Paul Dragu https://pauldragu.pixieset.com/



Spune-ne părerea ta!

Trebuie să fii logat ca să poți adăuga comentarii.

Urmărește-ne

Ești în căutare de inspirație? Articole, sfaturi, idei, poze și o întreagă comunitate te așteaptă. #nuntacrunta

nunta crunta postare blog apreciata