Alegerea rochiei pentru o nuntă în funcție de locația evenimentului

Anamaria | 12 June 2019

Dacă pentru bărbați alegerea ținutei cu care onorează invitația la o nuntă nu aduce prea multă bătaie de cap, când vine vorba de femei, lucrurile nu mai stau la fel de simplu. Alegerea rochiei perfecte aduce de multe ori multă bătaie de cap, ore întregi pierdute pe site-uri cu rochii de ocazie, plimbarea prin magazinele cu mii de rochii care te așteaptă să le probezi sau board-urile cu zeci de rochii din care să te inspiri alături de un atelier de croitorie pentru realizarea la comandă a rochiei perfecte.

Înainte de a porni în această călătorie, nu uita de câteva aspecte de care trebuie să ții cont:
Singura culoare pe care rochia ta nu trebuie să o aibă este „alb”. Este o lege nescrisă prin care această nonculoare este rezervată miresei. Doar în cazul în care mireasa specifică expres că oricine poate purta alb această regulă poate fi trecută cu vederea.
Inspiră-te din invitaţia la nuntă. Aceasta îţi va da toate detaliile necesare despre locaţia evenimentului - recomandat ar fi să dai un search pe google pentru a vedea în ce stil este amenajată locaţia, dacă este o nuntă de zi sau de seară sau dacă este sugerat un anumit dress code.
Optează pentru o ţinută în care să te simţi bine. Chiar dacă mai toate femeile visează ca la un moment dat să poarte o rochie la fel de impunătoare ca cele văzute deseori pe Covorul Roşu la TV, cel mai bine este să rămâi cu picioarele pe pământ şi să alegi o rochie care nu necesită ajutoare pentru trenă, o rochie prea strâmtă, poate alta prea largă, o rochie care se şifonează uşor, o bretea care alunecă la orice mişcare sau un decolteu care nu te lasă să sari în sus de bucurie alături de miri, de frică să nu dezvălui mai mult decât ţi-ai dori.
Acordă atenţie accesoriilor! Poate că eşti mulţumită că ai găsit o rochie pe placul tău, însă nu uita că accesorizarea acesteia poate adăuga valoare acesteia sau din contra, poate diminua frumuseţea ei.

1) Locaţiile de lux cer o rochie elegantă 
Când vorbim despre locaţia de lux, două aspecte sunt importante: lungimea -  este recomandat ca rochia să fie lungă sau midi - şi materialul folosit, care trebuie să fie preţios – ne îndreptăm spre mătase, voal, paiete, catifea, tull, dantelă şi perle. 



2) Nunţile la cort sau în aer liber duc la alegeri lejere
Poţi opta pentru rochii din materiale lejere şi uşoare, ca de exemplu voal, tull sau organza. Îndreaptă-ţi atenţia asupra pastelurilor şi nude-urilor şi nu ezita să optezi pentru croieli care îţi permit lejeritate în mişcare.


3) Nunta la conac
În acest caz trebuie să acordăm o atenţie deosebită încălţărilor. Evită stiletto şi optează mai degrabă pentru un toc gros, pătrat sau conic sau chiar către încăţămintea fără toc. În funcţie de eleganţa locaţiei alege o variantă de acelaşi nivel ţinutei.


4) Nunţile la malul mării
Deosebit de romantice, nunţile pe plajă sunt mai ales în cazul nostru nunţi restrânse alături de familie şi cei mai buni prieteni. De cele mai multe ori în astfel de cazuri mirii optează pentru o tematică şi un dress code care nu fac decât să le transmită invitaţilor că ei îşi doresc ca toata lumea să fie relaxată şi să se bucure de acel moment. Optează pentru materiale lejere, nuanţe deschise, ai grijă la croiala rochiei (să eviţi rochiile care în cazul unei brize mai puternice îţi pot descoperi anumite părţi ale corpului) şi alege o pereche de încălţări lejere. Pălăriile de soare supradimensionate nu sunt doar accesorii foarte chic, ci te şi apără de razele de soare.


5) Nunta la piscină
Mai puţin întâlnită este la noi nunta la piscină. În acest caz cele mai potrivite sunt rochiile de cocktail şi salopetele chic. 


Sper ca aceste sfaturi să vă ușureze alegerea acum când sezonul de nunți este în plină desfășurare și nu uitați că cel mai frumos accesoriu este zâmbetul! 


Comentarii


https://tinyurl.com/y6oepae8 Îmi plac rochiile de pe site-ul ast


11 Octombrie 2019

Spune-ne și tu părerea ta!

Trebuie să fii logat ca să poți adăuga comentarii.

Urmărește-ne

Ești în căutare de inspirație? Articole, sfaturi, idei, poze și o întreagă comunitate te așteaptă. #nuntacrunta

nunta crunta postare blog apreciata